Türkiye finalinde temsil edecekler
banner135

Birinci meclisin açılışının 100. yılı münasebeti ile Milli Eğitim Bakanlığı yurt genelinde satranç turnuvası düzenlendi.Turnuvanın Çorum ayağında Alaca Şehit Mehmet Kocakaya Fen Lisesi öğrencisi Muhammed Buğra Yağlı birinci olarak Alaca’yı 4-5 Nisan 2020’de İstanbul’da düzenlenecek Türkiye finalinde temsil etme hakkını kazandı.

Okul Müdürü Murat Erden, “Sosyal etkinliklerde görev alan öğrenciler çevresindeki insanlarla sağlam bir iletişim kurabilme yeteneğini kazanır. Yanlış anlamalardan doğan iletişim kazalarına uğramaz. Özgüveni artan bireyler sorumluluk almaktan kaçınmaz. Bu niteliği kazanan bireylerin hayatta başarılı olma konusunda büyük avantajlar elde ettiği unutulmamalıdır” dedi. “Başarı başarıyı getirir. Öğrencilere değişik sosyal etkinliklerle öz güven duygusu ve sorumluluk bilinci kazandıran eğitim kurumları, bireyleri hayata hazırlama konusunda büyük bir işlevi yerine getirmiş sayılır” diyen Erden, “Farklı etkinliklerde görev alan öğrencilerin sosyal ve toplumsal olaylara karşı duyarlılıkları artar. İyiyi kötüden, yararlıyı zararlıdan ayırarak tepki göstermekten ya da takdir duygularını dile getirmekten geri durmaz diyen, “Öğrencimizi bu başarısından dolayı tebrik ediyor bundan sonraki hayatında da daha nice başarılara imza atmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.