Gençlerden Boğazkale’deki tarihe yolculuk
banner135

Boğazkale’deki tarihi yerleri gezen gençler geziden oldukça memnun kaldıklarını ifade ettiler.
Konuyla ilgili açıklama yapan Alaca Ülkü Ocakları Başkanı Ramazan Demiralan; “Tarihsel yapıtlar bir ülkenin olduğu kadar tüm insanların da evrensel ürünleridir. Geçmişten bu günlere gelen ve bu günlerden yarınlara kalması gereken bu yapıtlar insanlığın ortak değerlerini ulusal kimliğini yansıtması bakımından birer uygarlık hazinesidir.

Günümüzde milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen bu yapıtlar geçmişle günümüzü bağlayan köprülerdir. Yurdumuz tarihsel yapıtlarıyla dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan bir zenginliğe sahiptir.
Anadolu’nun tarihi insanlığın tarihi kadar eskidir. Yontma taş devrinden başlayarak tarihin her döneminde Anadolu’da insanlar yaşamış uygarlıklar kurulmuştur. Bu gün Anadolu’nun neresine giderseniz gidin tarihsel yapıtlarla ve uygarlık kalıntılarıyla karşılaşmanız muhtemeldir.

Bizlerde bu düşünceyle Alaca Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı olarak Boğazkale ilçemizde tarihi yerleri gezerek genç kardeşlerimizin buraları tanıması bilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” Dedi.

Arap Kurt

Anahtar Kelimeler:
çorumAlacaülkü Ocakları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.