Öğrencilerden muhteşem resim çalıştayı
banner135

Kutlama etkinlikleri dâhilinde Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alaca Halk Eğitim Müdürlüklerinin desteğiyle Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulundan öğretmen Neşet Anbar yönetiminde bir grup öğrenciyle oluşturulan Neş-aN resim atölyesi ile birlikte resim çalıştayı düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe öğrenci velileri de katıldı. Keyifli geçen çalışma sonrası kütüphane personelleri tarafından etkinliğe katılan öğrencilere mini sürpriz hediyeler verildi. Öğretmen Neşet Anbar jest olarak öğrenciler tarafından etkinlikte yapılan iki adet tabloyu kütüphaneye hediye etti. 

Konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Bilindiği üzere kamuoyunda kitap okuma, kütüphane kullanma konularındaki bilinci güçlendirmek ve dünyada iyi uygulama örneklerine ilişkin önemli gelişmeleri paylaşmak üzere 1964 yılından bu yana her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta yurt çapında "Kütüphane Haftası" olarak kutlanmaktadır.
Bu yıl 60. Kütüphane Haftası “Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler!” ana temasıyla, 25-31 Mart 2024 tarihleri arasında kutlandı. 
Arkadaşlar kitap okumak bir ayrıcalıktır. Medeniyetin belirtisidir. Okuyan insan daha çok bilgi ve kültür sahibi olur, özgüveni artar. Toplumda saygınlığı artar. Çevresine faydalı olur. Sizlere kütüphanemiz hakkında kısa bilgiler vermek istiyoruz. Öncellikle kütüphanemizin üç önemli kuralı vardır. Bunlar: Sessizlik, kütüphane içerisinde koşmamak ve ödünç alınan kitabı zamanında iade etmek. Lütfen bu konulara dikkat edelim. İlçemiz Halk Kütüphanesi 30 Ekim 1976 yılında İlçe Özel İdare Müdürlüğü binasında çocuk kütüphanesi olarak açılmıştır. 1980 yılında İlçe Belediyesine ait iş hanının 3. katında Belediyeye ait kütüphane ile birleştirilerek karşılıksız ve kirasız olarak belirli bir süre Bakanlığımızın kullanımına verilmiştir.

Kütüphanemizde 2024 yılı itibariyle kitap sayısı yaklaşık olarak 17.000’dir. 66 Adet Süreli Yayın çeşidi vardır. Kayıtlı üye sayısı yaklaşık olarak 4000 kişidir. Kitap ve üye sayımız gittikçe artmaktadır. Kütüphanemizde 1 kütüphaneci, 1 memur ve geçici görevle görevli 1 personel bulunmaktadır.
Kütüphanemiz Salı–Çarşamba–Perşembe–Cuma ve Cumartesi günleri açıktır. Pazar ve Pazartesi günleri kapalıdır. Mesaimiz sabah 08,30 da başlayıp 17.30’da bitmektedir. Öğle arasında kütüphanemiz açıktır. Kütüphanemiz okulların tatil dönemlerinde de açıktır.

Kütüphanemize 2 yaşından itibaren herkes üye olabilir. Üyelik ücretsiz olup Türkiye’nin her yerinde geçerlidir. Üye olmak için T.C. numarası ve telefon bilgisi gerekmektedir. Lütfen çevrenizdekileri kütüphaneye üye olmaya davet edin. Üye sayımız arttıkça daha fazla imkânlara sahip olabiliriz. Daha fazla kitap, daha fazla personel, daha fazla bilgisayar v.s. Üyelerimiz bizden 15 günlük süre zarfında 3 kitap alabilir. Süre uzatma hakkınız vardır. Süresi dolan kitaplar için Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü uyarı mesajı göndermektedir. Kütüphanemize üye olan herkes sessiz huzurlu bir ortamda ders çalışabilir, araştırma yapabilir.

Kütüphanemizde ücretsiz internet vardır. Telefon, tablet veya laptopla internete bağlanabilirsiniz. İmkânlar dâhilinde bilgisayarlarımız okuyucularımızın kullanımına tahsis edilmiştir. Kütüphanemizde önceden randevu almak şartıyla her türlü etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Kütüphanemizde birde Mini Sinema odamız mevcuttur. Önceden randevu almak ve en az 10 en fazlada 20 kişi olmak şartıyla çizgi film, belgesel izleyebilirsiniz. Kitapların sırt etiketi vardır. Bunlar konularına göre belirlenir. Böylece aradığınız kitabı bulmakta zorluk çekmezsiniz. Ayrıca sistemden aradığınız kitabı sorgulatabilirsiniz. Kütüphanemize kitap bağışlayabilirsiniz.”

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.