'Hoşgörü' eTwinning projesine katıldılar
banner135

Konuyla ilgili okul Müdürü Muttalip Karabulut yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türk ve yabancı ortakları ile beraber eş güdümlü olarak çalışma programları dahilinde bizlere hoşgörülü olmanın ne demek olduğunu hatırlatan etkinlikler yapmaktadırlar.

Projeleri dahilinde insana, farklı kültürlere, doğaya ve canlılara hoşgörüyü hedef almaktadırlar. Bu projeyle beraber öğrencileri beraber çalışabilme, bir ürün ortaya çıkarma ve web2.0 araçlarını kullanmayı öğreniyorlar.

Bu da öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik açıdan gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özellikle içinde bulunduğumuz çağda insanların birbirine tahammül gücünün azaldığı zamanlarda projelerinin konusu ve etkinlik içerikleri çocuklarımız ve bizler için oldukça önemli.

Proje çalışmaları ocak ayı ile beraber başlamıştır. Proje nisan sonunda tamamlanacaktır. Proje kapsamında çocuklar öğretmenlerinin yönlendirmesi ile beraber değişik etkinlikler yapmışlardır. Web2.0 araçlarını kullanarak projelerine bir logo tasarladılar Yine değişik Web 2.0 araçlarını kullanmasını öğrenip etkinlikleri için çalışmalarında kullandılar. Okulumuz öğretmeni Hülya Barmak ilçemizi ve okulumuz tanıtıp ortakları ile tanışma toplantısı düzenlemişlerdir. Ardından canlılara hoşgörü kapsamında "Kuşları Besliyoruz" ve "Sokak Hayvanlarını Besliyoruz" kapsamında evlerindeki malzemeleri kullanarak kuş yuvaları, kuş yemlikçe kuş sulukları yapıp en yakınlarında ağaçlara asarak kuşların yararlanmasını sağladılar. Yine evlerindeki artan yemeklerinden, bayat ekmekleri suyu uygun kaplara koyarak sokak hayvanların şu zor günlerde beslenmelerine yardımcı olmak için kapı önlerine bıraktılar." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.