Zabıta’dan market denetimi!
banner135

Denetimlerde ürünlerin gramaj, etiket ve irsaliye karşılaştırmaları yapılıyor, fahiş fiyat yansıtan veya etiket ile kasa fiyatları arasında fark bulunan işletmelere gerekli cezai işlemler uygulanıyor. 
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki marketlerde denetimlerde bulundu. Satılan ürünlerin gramaj, etiket ve irsaliye kontrolünü yapan ekipler, dolar kurundaki düşüşün fiyatlara yansıtılıp, yansıtılmadığını denetledi. 
Alışveriş sepetine her türlü ihtiyaç ürününü koyan ekipler, kasadaki fiyatlar ile etiket fiyatlarının aynı olup, olmadığını kontrol etti. Özellikle çay, şeker, ayçiçek yağı gibi ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarının kontrolünü yapan zabıta ekipleri, fahiş fiyat denetiminin yanı sıra ürünlerin gramajlarının da uygun olup olmadığını kontrol etti. 
Zabıta Müdürü Nurettin Arslan, denetim sırasında son günlerde yaşanan fiyat artışlarını kontrol ettiklerini belirterek, işletmecilerden fiyat düşüşleri konusunda vatandaşların menfaatleri açısından gerekli hassasiyeti beklediklerini söyledi. Arslan ayrıca, bu tür denetimlerin ilçemizde faaliyet gösteren tüm işyerlerine belli bir program dahilinde yapılacağını belirtti. Vatandaşlar da denetimlerden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.