Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş
banner135

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte 1993 yılından itibaren vekâletle kurban kesim organizasyonu yaptığını hatırlatan Müftü Kaya, “Bu manada vakfımız; milletimizin kurban vekâletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürütmekte, tam bir titizlik ve şeffaflıkla, dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanete riayet şiarıyla yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımızla, vakfımızın görevli ve gönüllüleri nezaretinde yerine getirilmektedir.” dedi.
Müftü Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığının ve Türkiye Diyanet Vakfının İslami usullere uygun olarak kesilen kurbanları yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, muhacir, mülteci kardeşlerimize Kur’an kurslarımıza ve öğrenci yurtlarımıza yani yurt içinde nerede bir ihtiyaç sahibi varsa öncelikle onlara ulaşmak; yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve savaşların yoğun olduğu Afrika’dan başlamak üzere Orta Asya’dan Balkanlar'a, Kafkasya’dan Uzak Doğu ve Latin Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada mazlum kardeşlerimize ve muhtaç insanlara ulaştırmaktadır. ”dedi. 
2019 yılında Alaca ilçemizde vatandaşların bizzat camilere ve müftülüğe müracaat ederek yüz altmış yedi (167) hisse kurbanı vekâlet yolu ile kestirdiklerini ifade eden Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu sene vekâlet yolu ile kampanya sloganını “Kurbanını Paylaş, Kardeşlinle Yakınlaş” olarak belirlediğini, kampanyaya 30 Temmuz 2020 tarihine kadar Eski Camii ve Sebilullah Camii yanında kurulan vekaletle kurban bağış stantlarına, cami görevlilerine ve Alaca Müftülüğüne müracaat etmek suretiyle iştirak edilebileceğini ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.