Alaca'da Hünnap Meyvesi yetiştirilecek
banner135

(Özel Haber-Arap KURT)

Bir çoğumuzun adını bilip ağacını bilmediğimiz bir çoğumuzun da meyvesini bilmediğimiz Hünnap meyve fidanları Demokrat Parti İlçe Başkanı ve İlçe Kent Konseyi Yürütme Üyesi Alaca'yı Geliştirme ve Güzelleştirme eski Başkanı İsmail Gençkurt'un girişimiyle Alaca halkına dağıtıldı.
İlçe Başkanı Gençkurt, bu güzel ve faydalı meyvenin Alaca'da verimli olacağına inandığını ifade etti.
Gençkurt, "Alaca İlçemizde yetiştirilmek üzere çalışmasını yaptığım Hünnap meyvesi Ağaç Dikim projesi nihayet sonuçlanmıştır. Bu konuda katkılarından dolayı Sayın Kaymakamımız Kürşat Atak beye Büyük Emeği Geçen ve İlçemize Hünnap fidanını Getirilmesini Sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şaltu'ya, İlçe Tarım Müdürümüz Aydın Demiral beye, İlçe Halk Eğitim Müdürümüz Haluk Nihat Uyraş beye şahsım ve ilçemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.


 

HÜNNAP MEYVESİNİN BİLİNMEYEN FAYDALARI İSE ŞÖYLE:
 

Yapılan araştırmalar hünnap meyvesinin kanseri önleyebilecek özelliklere sahip olduğunu ortaya çıkardı.
Hünnap, saponinler, polisakkaritler ve flavonoidler olarak bilinen bileşikleri içeriyor. Bu zengin içeriği sayesinde ise doğal bir sakinleştirici görevi görüyor.
Hünnap tam bir antioksidan ve yüksek C vitamini kaynağı. A vitamini bakımında da bir hayli zengin olan bu meyve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Bağırsak sorunlarına iyi geliyor. Kabızlık problemini tedavi ediyor.
Hünnap Nedir Hünnap Meyvesinin Bilinmeyen Faydaları
Hünnap, potasyum açısından da bir hayli zengin. 1 fincan hünnap suyu günlük potasyum ihtiyacımızın yaklaşık % 15’ini karşılıyor.
Araştırmalara göre hünnap, doğal bir antidepresan.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi antioksidanlarla dolu olan hünnap, bu özelliği ile yaşlanma belirtilerini yok ediyor. Hatta bu meyve, alternatif tıpta güneş yanıkları, cilt kızarıklıkları için kullanılıyor.
Az kalorili olan bu meyve, diyet yapanlar için de iyi bir ara öğün.
Hünnap, içerdiği kalsiyum ve fosfor ile kemiklerin güçlenmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda diş sağlığını da koruyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.