Fotokapan kameraları kuruluyor 
banner135

Alaca Avcılar Derneği yapmış olduğu çalışmalar ve denetimler neticesinde kaçak avcı ve kurallara uymayanlara gerekli tedbir ve cezaları uygulayarak vatandaşların takdirini kazanmaya devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklamalar yapan Alaca Avcılar Derneği Başkanı Kazım Bayat şunları söyledi; “ 2019-2020 Av sezonunu başlamasıyla birlikte bölgemize gelen yabancı avcıların ve yerli avcıların denetimlerinde kurallara uymayan kota aşımı yapan avcılara gerekli adli ve para cezaları yapılmakla birlikte önümüzdeki günlerde başlamakta olacak tavşan avında usulsüz olarak gece araç far avıyla yada projektörle yapılan kaçak avlara da kesinlikle izin verilmeyip muamma gösterilmeyecektir. 


Alaca ve köy güzergahlarında belirli bölge ve geçitlere denetlemelerin yanın sıra kızılötesi sinyaliyle çalışmakta olan Foto kapan sistemi kurulacaktır. Kurulan bölgeden geçen araç ve ses kayıtlarını kayıt etmekle birlikte yapmış olduğu kayıtlarla da delil olarak kullanılıp işlem yapılmaktadır.


 Gece avında yakalanan avcıya ne olur ?
1) Kullanılan motorlu araca milli parlak tarafından el konulur.
2) Araç içerisinde kullanılan yada bulundurulan tüfek-ateşli silah-havalı silahlara el konulur.
3) Vurulan hayvan veya hayvanlara sayı adedi olarak ceza yazılır ve milli parklarca el konulur.
4) Kaçak avcıya gerekli adli soruşturma ve para cezası uygulanır.
Böyle durumlara düşmeden halkımızın ve vatandaşımızın mağdur olmaması için duyarlı olması böyle durumlarda yetkili kişilere de haber verilmesi ya da Alaca Avcılar Derneği’ne başvurarak Avcılık belgesini almasını kontrollü kurallara uyan birer avcı olmasını temenni ederim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.