Hemşehrimiz Ali Mantı Mülkiye Müfettişi oldu
banner135

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yeni Valiler Kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre, Aksaray Valisi olan Alacalı hemşehrimiz Ali Mantı, Mülkiye Müfettişi olarak atandı.

ALİ MANTI KİMDİR?

02.01.1964 yılı Çorum-Alaca doğumlu olan Ali Mantı, ilk, orta ve lise öğrenimini Alaca’da tamamlamış olup, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur.

1990 yılında Tokat Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlamıştır. Sırasıyla Amasya Göynücek, Trabzon Şalpazarı, Kayseri Akkışla’da Kaymakam Vekilliği, Yozgat Yenifakılı-Şefaatli, Artvin Ardanuç ve Kastamonu Çatalzeytin, Balıkesir Bandırma'da Kaymakamlık, Sivas, Amasya, Kayseri illerinde Vali Yardımcılığı ve Ankara Mamak Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuştur.

Bingöl Valisi iken Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aksaray'a Vali olarak atanan Ali Mantı, 05/11/2018 tarihinde Aksaray'daki görevine başlamıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan Ali Mantı, son yayınlanan kararname ile de Mülkiye Müfettişliği görevine atandı.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.