Alacahöyük'ü gezdiler
banner135

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği mali destekleri ile Çorum’a davet edilen yerli turizm seyahat acenteleri ve tur operatörü temsilcileri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde Çorum'u gezdi.
“Yeşilırmak Havzası Bölgesel Markalaşma ve Destinasyon” projesi kapsamında yerli turizmcilerin bölgemizi daha yakından tanımaları için düzenlenen gezi kapsamında geceyi Çorum'da geçiren grup Çorum programına Çorum Müzesi’ni gezerek başladı.


Çorum’dan Hititlerin önemli bir kült ve sanat merkezi olan Alacahöyük’e giden grup burada müze ve ören yerini gezdikten sonra Boğazkale’ye geçerek yöresel yemeklerin sunulduğu öğle yemeğinde Dulkadiroğlu Konağı’nda Kaymakam Yunus Ataman ile bir araya geldi.


Gezinin öğleden sonraki bölümünde UNESCO Dünya Miras alanı listesinde yer alan Hattuşa ören yeri, Boğazköy Müzesi ve Yazılıkaya Açıkhava mabedi ziyaret edildi.
Farklı illerden 30 yerli turizm seyahat acentesi ve tur operatörü temsilcisinin katıldığı gezi boyunca gruba İl Müdürümüz Sümeyra Şengül’de eşlik ve rehberlik ederek Çorum'a yapılacak turlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Çorum’un tarihi ve kültürel değerlerini beğendiklerini dile getiren konuklar, turizm potansiyelini yüksek buldukları Çorum’a tur düzenlemek için çalışma yapacaklarını belirterek Çorum'dan ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.