Kızılay'dan madalya töreni
banner135

Alaca'da kan bağışı yapan ve Kızılay'ı destekleyen vatandaşlara madalyaları dağıtıldı.

Alaca Cumhuriyet Meydanı'nda Kızılay şubesine bağlı ekiplerce vatandaşlardan kan bağışı alımı yapılırken diğer taraftan da ilçede kan bağışı yapan ve destekleyen vatandaşlara madalyaları verildi. Kızılay Şube Başkanı Erdal Demir ve yetkililer tarafından dağıtılan madalyalar sahiplerine takdim edildi. İlçede toplamda 23 madalya dağıtıldı. Madalyalar ise 10 bağış yapana bronz, 25 bağış yapana gümüş, 35 bağış yapana ise altın madalya veriliyor.

Güvenli kana ihtiyacın önemini vurgulamak, mevcut ve potansiyel bağışçıları düzenli, gönüllü kan bağışlamaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen programda "Biz aracıyız, asıl işi yapan sizlersiniz. Allah sizden razı olsun, teşekkür ediyoruz. Biz de üzerimize düşen vazifeyi yaptık. Hepiniz birer kahraman, hayırseversiniz.

Kan bağışının önemini çocuklarımıza da öğretmeliyiz. Biliyorsunuz ki en son 65 yaşına kadar kan alabiliyoruz. Birilerinin, bu mübarek işi devam ettirmesi gerekiyor. Bu nedenle kan bağışına giderken çocuklarınızı, torunlarınızı da yanınızda götürün ki görsünler, öğrensinler." dendi. Törenin ardından Alaca Cumhuriyet Meydanı'nda iki gün boyunca vatandaşlardan kan bağışçılarından kan alımı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.