Alaca Koçhisar Barajı’nda hayalet ağlar toplandı!
banner135

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından Alaca Koçhisar Barajı’nda su ürünleri denetimi gerçekleştirildi.

Denetimler sırasında barajda tespit edilen “hayalet ağlar” su ortamından toplanarak, su canlılarına verebileceği zararın önüne geçildi. Yetkililer, bu uygulama ile baraj gölünde hem biyolojik çeşitliliğin korunmasının hem de su kalitesinin sürdürülebilirliğinin hedeflendiğini belirtti.

Ayrıca denetimlerde Amatör Balıkçılık kurallarına aykırı hareket eden iki kişiye, 6/2 Nolu Tebliğ kapsamında (oltaların sayısının dört adedi aşması nedeniyle) idari işlem uygulandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yasa dışı avcılığın önlenmesi, balıkçılık kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi.

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.