Şeker Fabrikasının arsaları da satılıyor
banner135

Çorum Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinin ardından Türkiye Şeker Fabrikasına ait Çorum’un Sungurlu ve Alaca ilçelerinde bulunan taşınmazlar satışa çıkartıldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları Çorum’un arasında bulunduğu 8 şehirde yaklaşık 55 bin metrekare büyüklüğe sahip 16 adet taşınmazın özelleştirme yöntemi ile satılacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan ihale metnine göre ihale pazarlık usulüyle ve Türk lirası üzerinden yapılacak. Gerekli görülürse açık arttırma yöntemine de geçilebilecek.

Yayımlanan ilana göre Sungurlu'da 3 bin 482 m2 ve Alaca'da ise 7 bin 994 m2 taşınmaz satışa çıkartıldı.

Satış yoluyla özelleştirilecek taşınmazlar için 15 Ekim saat 16.00’a kadar teklif verilebilecek gayrimenkullerin satışı için süre, gerekli görüldüğü takdirde uzatılabilecek.

Kapalı zarf usulüyle teklif verilecek ihalede görüşmeler pazarlık usulüyle yapılacak ancak ihale komisyonu talep gelmesi durumunda satışı açık arttırma yoluyla yapma yetkisine sahip.

ORTAK GİRİŞİM GRUPLARI DA KATILABİLECEK

İhaleye girecek kişi ya da kurumlar tekliflerini Türk Lirası cinsinden iletecek ve ihale Türk Lirası üzerinden peşin fiyat esasına göre değerlendirilecek. İhale bedeli peşin ödenecektir.

Yapılan açıklamaya göre, ihaleye ortak girişim grupları da katılabilecek. Satışa konu taşınmazlardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşulu ile birden çok taşınmaz içinde teklif verilebilecek. Öte yandan, verilen teklifler herhangi bir şartı içeremeyeceği gibi birden fazla teklif verilmesi halinde bu teklifler birbirleriyle ilişkilendirilemeyecek.

ÖİB, şartname bedelini 200 lira olarak açıklarken, geçici teminat bedelleri de açıklanırken muhammen bedeller belirtilmedi.

Kaynak: Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.