24 Kasım Öğretmenler Günü, Alaca’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlama etkinlikleri 24 Kasım Cuma günü Alaca Cumhuriyet Meydanı’nda saat 13.30'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.
Denizhan Yatılı Bölge Okulu’nun hazırladığı program saat 14.00’de Denizhan Yatılı Bölge Okulu İngilizce Öğretmeni Zehra Girginkan sunuculuğunda Belediye Kültür Salonu’nda başladı.
Kutlama programına Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Büküş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Başöğretmen Atatürk ve görevi başında şehit olmuş öğretmenler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı Alaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Sibel Lap yaptı. Akabinde Denizhan Yatılı Bölge Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun sergilenmesi ile devam eden programda şehit olan öğretmenlerin izlendiği sunumda katılımcılar gözyaşlarına hâkim olamadı.
Denizhan Yatılı Bölge Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Arif Arar ve öğrencileriyle hazırlamış oldukları tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Kahkahalarla izlenen gösteri öğretmenler ve salondaki konuklar tarafından uzun süre alkışlandı.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesi sonrasında emekli olan öğretmen ve personellere Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi. Denizhan Yatılı Bölge Okulu öğrencileri ve ilçemizde görev yapan müzik öğretmenleri tarafından düzenlenen müzik programının ardından kutlama programı sona erdi.