Gençkurt, Alaca’nın sorunlarını dile getirdi
banner135

Tarım Kredi Kooperatifi’nin ipoteklerinin güncellemesi hakkında konuşan Demokrat Parti İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, “Son yıllarda çiftçilerin kullandıkları gübre ve mazot olmak üzere ilaç ve diğer ürünler 3 katına yakın artmıştır. Bundan dolayı çiftçimiz şu anki ipoteği ile yeteri kadar alamamaktadır. Ancak verdikleri ipoteklerinde değerleri aynı şekilde artmıştır, çeşitli evraklarla yeniden güncelleşmesinde masraflar ortaya çıkmakta bundan dolayı ipoteklerin yeniden değerlendirilerek yetkililerin çiftçimize gereken ilgiyi göstererek mağduriyetin giderilmesi için yetkilileri göreve çağırıyorum” dedi. 
Demokrat Parti Alaca İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, ilçede lise öğrencilerin taşımalı eğitimi bırakılarak yurtlara yerleştirilmeleri hakkında da konuştu. 20 yıl milli eğitim dernek başkanlığı, kent konseyi milli eğitim komisyonu başkanlığı olmak üzere Sakarya ilköğretim, Fen lisesi, şehit Nedim Tugaltay Lisesi Okul Aile başkanlığı görevlerinde bulundum.

Konulara hâkim bir kişiyim. Liselerin taşımalı eğitim kaldırılması ilçemiz öğrencileri için olumlu bir karar değildir çünkü okul dönüşü çocuklarımız ailelerin yardım etmekte köy hayatına devam etmekteler, yıllardır devam eden taşımalı eğitimin kaldırılmasına anlam verememekteyim, bildiğim kadarıyla ilçemiz dışında Çorum’un hiç bir ilçesinde böyle bir uygulama yoktur. Bu neye benziyor, Alaca ofisinin Sungurlu’ya bağlandığı gibi tuhaflıklar içermektedir. Oysa İlçemiz Hititlerle başlayan tarımın anayurdu olduğu gibi Hüseyin Abad Ovası olarak da ülkemizin belli başlı ovalarındandır, tahıl ambarı ancak Sungurlu’ya bağlandı.  Bundan dolayı bu uygulamanın yeniden gözden geçirilmesi için ve iptal edilmesi için yetkilileri göreve çağırıyorum” şeklinde açıklama yaptı.

(Arap Kurt)

Anahtar Kelimeler:
AlacaIsmail Gençkurt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.