DEVA Partili Şahin, Çorumda yapımı tamamlanmayan TOKİ konutlarını sordu
banner135

DEVA Partisi Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Çorum’da 17 Aralık 2020 tarihinde kura ile konut belirlemesi yapılan ve 2023 yılının Nisan ayında teslimatının yapılması planlanan emeklilere yönelik TOKİ konutlarının son durumu ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

‘ÇORUM EMEKLİLERİ, İLGİLİLERDEN SOMUT, GERÇEK BİR CEVAP İSTEMEKTEDİR’

Seçim çalışmaları kapsamında 27 Nisan 2023 tarihinde Çorum Emekliler Derneği’ni ziyaret eden AK Parti Çorum Milletvekili adayı Yusuf Ahlatcı’nın, konutların 1 Temmuz 2023’ten itibaren teslim edileceğini söylediğini, Milletvekili seçilen Ahlatcı’nın 5 Temmuz 2023’te Bakan Özhaseki ile görüşmesinde, Özhaseki’nin ilgili projenin halen %85 aşamasında olduğunu söylediğini ve “konutların kış aylarına kalmadan teslim edilsin” talimatı verdiğini kamuoyuyla paylaştığını belirten Şahin, “Çorum Emeklileri, bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini ve ilgililerden somut, gerçek bir cevap verilmesini istemektedir” ifadelerini kullandı.

‘ZARARLARIN TAZMİNİ İÇİN HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILACAK MIDIR?’

Şahin, verdiği soru önergesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

1.   Hak sahibi emeklilere söz konusu konutların inşaatı bitirilerek anahtar teslimi hangi tarihte gerçekleşecektir?

2.   Bu konutların geç teslimi nedeni ile hak sahibi emeklilerin uğradığı zararların tazmini için herhangi bir işlem yapılacak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.