AK Parti'de temayül yoklaması
banner135

Temayül yoklamasında AK Parti'li delegeler Çorum'dan milletvekili görmek istedikleri adaylar için elektronik ortamda oylarını kullandı. AK Parti'den milletvekili olmak için mevcut milletvekillerinin yanı sıra 54 aday adayı başvuruda bulundu.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda başlayan temayül yoklamasına AK Parti MKYK Üyesi Haluk İpek, AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Ebrar Çoban, AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay ve çok sayıda partili katıldı. 

Sabah 10.00’da başlayan temayül yoklamasında milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulunan 36 aday aday için il ve ilçelerin ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetimleri, mahalle başkanları, meclis üyeleri oy kullandı. 

Mevcut Milletvekilleri ve kurucuların girmediği temayül ile ilgili açıklama yapan AK Parti MKYK Üyesi Haluk İpek, "14 Mayıs'ta yapılacak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün Çorum'da temayül yoklaması yapıyoruz. 36 milletvekili aday adayı için elektronik ortamda oy kullanma işlemleri sabahtan beri yapılıyor. 

Mevcut vekiller temayül yoklamasına katılmıyor. Yapılan temayül yoklamasının sonucunu genel merkeze ileteceğiz. Tabi adayları belirlerken sadece temayülü kısas almıyoruz. Burada kamuoyu destekleri, teşkilat destekleri gibi başka unsurları da değerlendiriyoruz. Temayül milletvekili seçilmek için tek belirleyici unsur değil. Bu sadece parti içi bir faaliyettir. Dolayısıyla teşkilatlar hangi aday adayından yana oy kullanırsa genel merkez bunu görmüş olacak. İnşallah Çorum için hayırlı uğurlu olur" dedi.

Anahtar Kelimeler:
çorumAk PartiSon Dakika
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 13 ay önce

mevcut vekiller ve il yönetiminin (bütün faydasızların) aday olmamasını umuyoruz.