Kış geldi, karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat!
banner135

Söz konusu üzücü olayların yaşanmaması için Alaca Kaymakamlığı tarafından bir paylaşımda bulunularak, dikkat edilmesi gereken hususular sıralandı. 
Yapılan uyarılar ise şöyle:

“Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeniyle meydana gelir. Karbon monoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmaz ise ölümle sonuçlanabilmektedir. Doğal gaz zehirlenmelerini önlemek için;

• Bacalar yılda bir kez yada kış mevsiminden önce yetkili kişilere veya itfaiye ekiplerine temizletmeli
• Kombi gibi bacalı cihaz almadan önce, cihaz ve bacaların yetkili denetim firmalarına test yapılmalı çıkan sonucun olumlu olmasına dikkat etmeli.
• Bakım ve diğer temizlemeleri yetkili servislerine yaptırmalı.
• Bacaların başlarına kesinlikle aspiratör bacası bağlatılmamalı.
• Baca sensörü taktırılmalı ve bu sensörün çalışır vaziyette olduğunu kontrol etmeli.
• Bacalara su ve kardan korumak için şapka taktırılmalı.

Doğalgaz kaçağı olursa ne yapmalı?

Konut içinde gaz kokusu hissettiğinizde
Elektrik düğmelerine dokunmayın (Açmayın, açıksa kapatmayın). Ev ve cep telefonlarını kullanmayın, çalarsa açmayın. Sigara içmeyin, kibrit-çakmak kullanmayın. Dışarıdan, koku olmayan bir yerden 187'yi arayın.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.