'Milyonlarca para harcandı sonra da kaderine terk edildi'
banner135

Demokrat Parti İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, Tarihî Hitit Barajı Dinlenme Tesisleri'nin durumunun içler acısı olduğunu ifade etti. Gençkurt, milyonlarca para harcanarak yapılan tesislerin kaderine terk edilmiş olmasına anlam veremediğini vurguladı. Alaca Höyük’e yapılan tesislerin birer birer yok olduğuna dikkat çeken Gençkurt, "M.Ö. 1240 yılına dayanan Alaca Höyük Barajı Hititler tarafından yapılan barajdır.
Devletimiz tarafından daha sonra yeniden çalışma yapılmış, Baraj ortaya çıkarılmıştır. Bundan dolayı baraj etrafında arazi kamulaştırılmış, buraya tesisler inşa edilmiştir.
13 milyonlara harcanmış istimlak olarak 17 milyon lira ödenmiş toplam maliyeti 30 milyon lira olmuştur. Bu alanın toplam alanı 200 dönümdür.
Tesisler bitmiş daha sonra ne hikmetse kaderine terkedilmiştir. Kimse sahip çıkmamış yıllarca koruma altına alınmamış göz göre göre yok oluşu seyredilmiştir. Milletin parası çarçur olmuştur. Bekçi dahi konulmamış tesislerde ne bulunduysa çalınmış çoğu yerler yıkılmıştır. Soruyorum yetkililere; neden seyredildi milletin parası boşa gidip tesisler yok olurken neden sahip çıkılmadı? Ben gördüm ve çok üzüldüm. Aklım almıyor, soruyorum neden yok olmasına seyirci kalındı?
Devletimiz milletimizin malı sahipsiz olmamalı. Bir an evvel yetkililer gereğini yapsınlar, yazıktır günahtır. Buradan yetkilileri göreve çağıyor, milletimiz adına gereğinin yapılmasını için konunun takipçisi olacağımı beyan ediyorum." dedi.

(Arap Kurt)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şükrü ulus 2 yıl önce

İsmail abim çok haklısın inşAllah yetkililer sesini duyar bir şeyler yaparlar.selamlar saygılar