Alacahöyük'ün gizli hazineleri görücüye çıktı
banner135

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında; “Bir idealin peşinde; Atatürk ve Alaca Höyük” konulu sergi açıldı. Sergi Alaca Höyük kazılarında çıkarılan arkeolojik eserlerin önemli bir bölümünü izleyicilere sunuyor. 

Çorum'un mistik topraklarından çıkarılan ve şimdiye kadar Anadolu'nun dört bir yanındaki müzelerde sergilenen 235 değerli arkeolojik ve etnografik eser, tarihi bir buluşma için İstanbul Yapı Kredi Müzesi'ne getirildi.

1935 yılında başlatılan Alaca Höyük kazılarında açığa çıkarılan ve Türkiye’nin farklı müzelerinde korunan arkeolojik eserlerin önemli bir bölümü ilk defa bir arada sergileniyor. Sergi kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Alaca Höyük Müzesi, Çorum Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzelerinden 235 arkeolojik ve etnoğrafik orijinal eser İstanbul Yapı Kredi Müzesi’ne getirilerek kronolojik ve tematik bölümler altında sunuluyor. 

12 Ekim 2023 tarihinde açılan sergi 10 Mart 2024’e kadar açık kalacak. Sergi açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemür ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ve davetliler katıldı. 

Erkan Karaca

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.