Zeki Dilmen’den 19 Eylül Gaziler Günü mesajı
banner135

Dilmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından İstiklal savaşımızdaki önderliğinden dolaуı “Mareşal ve Gazi” unvanı verilişini 2002 yılından beri Gaziler Günü olarak kutluyoruz.
Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir. “Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır” anlayışıyla bu toprakları bize vatan yapan, gazi ve şehitlerimizin kanlarıdır. Yüreklerindeki vatan, bayrak, millet aşkıyla tarihe destan yazan gazilerimiz; sadece yaşarken değil, bu Aziz Millet dünya üzerinde var olduğu müddetçe, bu topraklarda yaşayan herkes için birer onur ve şeref vesileleridir. Sizler, Şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız.
Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen Aziz Milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Yüce Türk Milleti bağımsızlığını savaşlarda göğüs göğüse çarpışarak kazandığı için gaziliğin değeri, çok büyük ve çok anlamlıdır. Üzerinde bulunduğumuz toprak parçasında düşman korkusu olmadan yaşamlarımızı sürdürebiliyorsak, bu hem kahramanlarımızın canlarını vatan için feda etmiş olmaları ve hem de halen feda etmekte oldukları içindir.
Bu duygularla; halen bağımsızlığımız, birlik ve beraberliğimiz uğruna canını ortaya koymaya devam eden kahraman silah arkadaşlarımız, emniyet mensuplarımız ve korucularımızı saygıyla anıyorum. Aziz hatıraları önünde şükran ve minnetle eğildiğimiz şehitlerimizi ve sonsuzluk yolculuğuna çıkmış kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor; tedavileri devam eden fedakârlık timsali gazilerimize acil şifalar diliyor; hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.