Zeki Dilmen: “15 Temmuz; ‘Bir toprak nasıl vatan kalır’ sorusunun cevabıydı”
banner135

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Makamını, Büyük Millet Meclisini, istihbarat teşkilatını, emniyet ve silahlı kuvvetlerini, Başbakanlık Makamını teslim almayı amaçlayan, bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık.
Fethullahçı Terör Örgütünün bu hain darbe teşebbüsü, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyeti'ni sömürgeci batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi, devletin bütünlüğünü ve gücünü gerek ulusal gerekse uluslararası arenada zayıflatmayı, pazarlık gücünü elinden almayı amaçlıyordu. Aynı zamanda bu, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan sandık aracılığı ile demokratik yollarla seçilmiş bir hükümetin, dini kisveye bürünen bu cemaat yapılanması tarafından devrilmesine dönük bir güç gösterisi idi.
Türkiye'de mevcut siyasal hayat darbeler ile sınanan bir geçmişi içerisinde barındırmaktadır. Darbeler ile sınanan bu yılların toplumsal bilincimizde açtığı yaraların yanı sıra, ülkemizin gerek siyasal gerekse ekonomik ve kültürel gelişimine büyük bir ket vurduğu, toplumsal düzenin yerine kargaşanın hâkim olduğu dönemleri bizlere anımsattığı doğrudur. Türkiye'nin tecrübe ettiği, demokratik sivil yönetime müdahale eden 1960 ve 1980 darbeleri, 12 Mart Muhtırası, 28 Şubat Post-Modern darbesi ve nihayetinde 27 Nisan e-Muhtırası milletin iradesinin üzerinde bir güç gösterisi olarak hafızamıza kazınmıştır.
Son yaşadığımız 15 Temmuz, FETÖ mensubu cuntacı askerler tarafından teşebbüs edilen darbe girişimi de Türkiye tarihine yön vermeye çalışan makus talihsizliğin izdüşümlerinden biridir. Ancak, milletimiz bu hain darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır.
15 Temmuz, "bir toprak nasıl vatan olur ve nasıl vatan kalır?" sorularının Türk Milleti tarafından cevaplandığı gün olmuştur.
Bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.” 

Arap Kurt

Anahtar Kelimeler:
Zeki Dilmen15 Temmuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.