TYP kapsamında Alaca'da 18 kişiye iş imkanı
banner135

Toplam 385 kişi 4,5 (dört buçuk) ay süreyle programdan faydalanabilecek. Program 05.08.2022 tarihinde başlayıp, 19.01.2023 tarihinde sonlandırılacak. Başvurular 25.08.2022-29.08.2022 tarihinde başlayacak ve yönetmeliğe göre katılımcılar, geçerli başvurular içerisinden kontenjanların tamamı Noter Kurası yönetimiyle belirlenecek.

Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyenler 29.08.2022 Pazartesi gününe kadar ALO-170 iletişim hattı üzerinden ve İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden iş arayan girişi yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuruda sorun yaşayanlar İl Müdürlüğü personelinden başvuru için yardım talep edebilecek. TYP’lerden 27.09.2017 tarihinden itibaren dokuz ay ve daha fazla süreyle yararlanmış olanlar yönetmelik gereği maksimum faydalanma süresini tamamlamış olup yeni programlara başvuru yapamayacaklar. Bir kişi aynı anda açılacak TYP’lerden yalnızca bir tanesine başvuru yapabilecek.

Programa başvuru şartları ise şöyle:

“İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlayarak, 19 yaşından gün almış olmak, öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç), emekli ve malul aylığı almamak, iş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilirler. Son bir içerisinde yüklenici kurumun çalışanı olmamak, 5510 sayılı kanunun 4’üncü maddesinin 1. Fıkrası (b) bendinin 4 numaralı alt bent kapsamında tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı kanunun ek5. Kapsamında tarım veya orman işlerinde hizmet akdi ile süreksiz olarak çalışan kişiler TYP’den yararlanabilir.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre aynı adreste oturanların programa başvuru yapılan tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücretin 1,5 (bir buçuk) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler içi bu şart aranmaz.”

Anahtar Kelimeler:
AlacaTypIşkur
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.