‘Soğan çiftçisine ihracat yolu açılmalı’
banner135

Demokrat Parti Alaca İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, Alaca’da üretimi gerçekleştirilen ve önemli bir değere sahip olan mor soğan için ihracat yolunun açılması gerektiğini söyledi. 
Geçen yıl soğan ihracatının durdurulması ile birlikte binlerce soğanın çürüdüğünü ve çiftçilerin zarar ettiğini dile getiren Gençkurt, ilçenin her köşesinin soğan çürükleri ile dolup taştığını ve milli servetin yok olduğunu ifade etti. 
Şu anda Alaca’daki depolarda 50 bin tona yakın mor soğan bulunduğunu belirten Gençkurt, bu soğanlar çürüyüp dökülmeden çiftçi zarara uğratılmadan bir an önce çözüm yolu bulunması gerektiğini vurguladı. 
İsmail Gençkurt, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi
“Bildiğim kadarıyla soğan ihracatı durdurulmuştur. Bu durumda ülkemiz de sarı soğan tüketilmekte mor soğan tüketilmemektedir.
Mor soğan ihracat ürünüdür iç piyasada fazla tüketilmemektedir. Şuan ilçemizde depolarda 50 bin ton mor soğan var. Mevsiminde sıcak gitmesiyle birlikte çürümeye başladı. Bundan dolayı Ticaret Bakanımıza Tarım Bakanımıza ve Çorum Milletvekillerimize buradan sesleniyorum biran evvel ihracatın yeniden başlaması gerekmektedir. İhracatında belli kişiler değil herkesin tarafından yapılması gerekmektedir. Her ihracatçısında imkanı olması gerekmektedir.
Her işleyen zaman çiftçilerimizin aleyhine işlemektedir. İhracat yapılmazsa yine ilçemizin her tarafı soğanlarla dolacak bu da milli servetimizin yok olması ve çiftçilerimizin mağdur olması demektir. Tekrardan yetkililere sesleniyorum.”

(Arap Kurt)
 

Anahtar Kelimeler:
AlacaSoğan üreticileri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.