‘Muhtarlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz’
banner135

Alaca’da düzenlenen Muhtar Günü yemeğinde konuşan Ahlatcı, “Tüm muhtarlarımıza İçişleri Bakanlığımız tarafından tek tip özel muhtar kimliğini de yine biz düzenledik. En az bir dönem muhtarlık yapan köy ve mahalle muhtarlarımızı silah ruhsat harcından muaf tutarak önemli bir avantaj sağladık. Bunun yanında, muhtarlarımızın ödeneklerini de olması gereken seviyeye çıkardık” diyerek, konuşmasında şunları ifade etti: 
‘Göreve geldiğimizde sadece 97 lira olan muhtar ödeneğini tam 57 kat artışla bugün 5500 liraya yükselttik. Aynı zamanda güncel rakamla 2232 lira olan muhtarlarımızın aylık SGK primlerinin de devlet tarafından karşılanmasını temin ettik. Talep eden tüm kadın muhtarlarımızın muhtarlık hizmet binalarını kameralı güvenlik sistemleriyle donatıyoruz. 
Kadın muhtarlarımızın doğum ve analık izinlerine ilişkin yasal düzenleme hazırlıklarımızda son aşamaya geldik. İnşallah yakında hazırladığımız teklifi Meclis’imizin takdirine sunacağız. Bu düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte kadın muhtarlarımızın yanı sıra tüm muhtarlarımızın izin, hastalık veya başka sebeplerle görev başında bulunamadıkları zamanlarda ödenekleri kesilmeyecek. İçişleri Bakanlığımız ve Yükseköğretim Kurulu arasında yapılacak protokolle siz muhtarlarımıza yönelik, Muhtar Akademisi projemizi hayata geçiriyoruz.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce koordine edilen adrese dayalı kayıt sistemini siz kıymetli muhtarlarımızın istifadesine açtık. Tüm illerimizde MAKS Muhtar Modülünün kullanımına dair eğitimlerimizi tamamladık. Artık köylerinize veya mahallelerinize ilişkin birçok bilgiye MAKS üzerinden rahatlıkla ulaşabileceksiniz. Ayrıca, köylerimizde, mahallelerimizdeki metruk yapıları sizler de sistem üzerinden bildirebileceksiniz. Afet sonrası gelen ayni yardımların dağıtımında muhtarların kullanımına yönelik bir modül daha geliştirdik.
Tüm bunlarla birlikte muhtarlık binalarının elektrik faturalarının ticari abone tarifesi yerine konut tarifesinden düzenlenmesi uygulamasını da başlatıyoruz. Ücretlerdeki artışlarda tarımda açıkladığımız yüksek alım fiyatlarına, sosyal destek paketlerimize varıncaya kadar her alanda vatandaşlarımıza sahip çıkıyor, yüklerini hafifletmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da devletimizin imkânlarını milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz.” 

Şükrü Demiray

Anahtar Kelimeler:
AlacaMuhtarlar Yemeği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.