GES Projesi tekrar ihaleye çıkıyor
banner135

Alaca Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, “GES projesi belediyeye gelir kaynağı olması sebebiyle önemli bir proje. 3 yılda kendini amorte ediyor ve aylık 300-400 bin TL gibi bir elektrik giderimizi karşılamış ve belediyemize gelir sağlamış olacağız” dedi.
Alaca Belediyesi Güneş Enerji Santrali (GES) kurarak kendi elektriğini kendi üretecek. Bütçe yetersizliğinden dolayı daha önce askıya alınan GES projesi, gayrimenkul satışından elde edilen gelirle birlikte tekrar gündeme geldi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Yozgat Caddesi’nde yapılan belediyeye ait gayrimenkul satışından elde ettikleri gelirle GES projesini tekrar gündemlerine aldıklarını ve 15 Eylül tarihinde tekrar ihaleye çıkacaklarını ifade etti.
GES projesinin belediye için önemine değinen Başkan Şaltu, “Daha önce GES projesiyle ilgili ihale aşamasına gelmiştik. Ancak enflasyonda yaşanan hareketlilik sebebiyle bu projeyi oluşturmaya bütçemiz yetmemişti. Bu sebeple GES ihalesini ertelemiştik. Geçtiğimiz günlerde açık ihale usulü gayrimenkul satışı yaptık. Bu satıştan elde ettiğimiz gelirle beraber GES projemizi tekrar gündemimize aldık. 120 gün içerisinde GES sistemini kurup, enerjiden mahsuplaşmaya başlayacaklarını ifade eden Başkan Şaltu, “Bizim şuanda ortalama 300 bin TL elektrik giderimiz var. Biliyorsunuz bugün itibariyle elektrik gideri %30 zamlandı. Bizim harcadığımız rakamlar 400 bini buldu. GES kendini 3 yılda amorte etmiş olacak. Bunun ücretini 11 Milyon?200 bin TL’ye satmış olduğumuz gayrimenkulden kullanacağız.

“BELEDİYE İÇİN FAYDALI BİR HİZMETTE BULUNUYORUZ”

Gayrimenkul satışıyla ilgili eleştirileri de cevaplayan Başkan Şaltu, “Satışını gerçekleştirdiğimiz gayrimenkulde yıllık 30 bin TL kira gelirimiz vardı. Biz gayrimenkul satışı yaparak belediye için faydalı bir hizmet gerçekleştirdik. Ortalama her ay 400 bin TL belediyenin geliri olacak GES ile birlikte biz bu geliri hiçbir gayrimenkulden kira olarak alamıyoruz. Belediyenin hali hazırda yıllardır 400 bin TL gibi bir gelir kaynağı yok. Bu yüzden GES projesi belediyemiz için çok önemli bir proje. Allah nasip ederse güzel bir gelir kaynağını da belediyemize kazandırmış olacağız.

Anahtar Kelimeler:
AlacaGes Projesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.