Erdal Odabaş: Tüketicilerimizin zarar görmeyeceği bir ortak paydada buluşalım
banner135

Odabaş açıklamasında, “Arıcılarımızın hasatlarını yapmasıyla birlikte bal fiyatları ile ilgili spekülasyonlar da başladı.Çorum Bal Üreticileri Birliği olarak üretici ve tüketicilerimizin zarar görmeyeceği bir ortak paydada buluşturmak taşıdığımız mesuliyetin bir gereğidir. Geride kalan zaman diliminin  arıcılık faaliyetleri açısından değerlendirdiğimizde,  meteorolojik şartların negatif olduğunu, bunun üretime doğrudan yansıdığını  gördük. Ülke genlinde bal rekoltesinin düşük olması haklı olarak bala yüksek fiyat olarak yansıdı.  Tek  sebep olarak meteorolojik şartların olumsuzluğunu göremeyiz. Girdi maliyetlerinin  %100 den  fazla yükselmesi ile birlikte geçen yıla oranla bal fiyatları ortalama  %150  artmıştır. Gelinen noktada karşılaştığımız rakamlar tüketicisinin olduğu kadar biz üreticilerinde çok ciddi rahatsız olduğu bir durumdur. Gerçekleri kabullenmek ve bu gerçekler doğrultusunda rotamızı oluşturmak aklın gereğidir” dedi.

Erdal Odabaş, “İlimiz üreticilerine Çorum Bal Üreticileri Birliği olarak   bal fiyatlarının aşağıdaki şekilde olmasını tavsiye ediyoruz:

850 Gr kavanoz kır çiçeği Balı:350,00 TL

850 Gr kavanoz ay çiçek balı 250 ,00TL

Karakovan Balı 1 Kg 500 TL

Diğer monoflorara ballar 850 Gr 300 TL Poloflora Ballar 350 TL

Fiyatının düşük olmasının cazibesine kapılıp “Reçelden iyidir”diyerek  üç harfli marketlerin bazılarında 69  liraya satılan bal olmadığını kesin olarak  bildiğimiz  glikozlu sıvılara yönelinilmesini ciddi halk sağlığı meselesi olarak görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Su akacak mecrasını bulacaktır” diyen Erdal Odabaş, “Ülke olarak da  hayatın diğer alanlarında  yaşadığımız pahalılık kimseyi ümitsizliğe düşürmesin. Demokrasinin kemale ermesi, hukukun üstünlüğünün söylemlerden eylemlere dönüşmesi ile birlikte bu millet bir çıkış yolunu yine kendi saikleri ve hür iradesi bulacaktır. Şimdilik iktisat, kanaat , rıza ve şükür  ile soğukkkanlı olarak  mevcut olumsuz  şartları göğüslemeliyiz. Yarınlar her zaman dünden güzeldir. Önümüzdeki süreçte de öyle olacaktır” açıklamalarında bulundu.                                                          

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.