Erdal Odabaş: 'Bal alırken et ve tereyağı fiyatına dikkat edin'
banner135

Bal alırken vatandaşların et ve tereyağı fiyatına dikkat etmesi gerektiğini, balın fiyatının bu iki ürünün fiyatına eş veya yakın olması gerektiğini belirten Erdal Odabaş, şifa deposu olan ve bu özelliği sayısı binleri bulan akademik araştırmalarla tespit ve tasdik edilmiş baldan vatandaşları yüksek fiyatlarla mahrum bırakmaya kimsenin hakkı olmadığını vurguladı.
Alınacak bal sertifikalı organik bal veya kara kovan balı değilse bala bir kg tereyağı fiyatından fazla ücret ödenmesinin uygunsuz bir ödeme olduğunun altını çizen Odabaş, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Kış hastalıklarının arttığı bu günlerde bal tüketiminin insanımızın rahatlamasında önemli bir katkısı olacaktır.
Öncelikle şu hususun altını çizerek söylüyorum: Balda yüksek fiyat, yüksek kalite demek değildir. Bal alırken vatandaşımızın takip etmesi gereken iki gıda var: Et ve Tereyağı. Bal fiyatları bunlarla eş veya yakınında olmalı. Alınacak bal sertifikalı organik bal veya kara kovan balı değilse bala bir kg tereyağı fiyatından fazla ücret ödenmesi bizce uygunsuz bir ödemedir. Adı geçen balların da üretim maliyeti konvansiyonel üretime göre yüksek ve rekoltesi düşüktür. Bu durumda bu iki bal için 200- 300 TL civarındaki fiyatları normal kabul etmemiz gerekiyor.
Vatandaşımızın köyünden yakınlarındaki bildiği arıcılık yapan insanlardan alacağı ballarda yanılma ihtimali yok denecek kadar azdır. Balı arıcıdan almak gerekir, namusu ile çalışanları tenzih ederiz ama aracılar maalesef riskli kategori.”

Arap Kurt

Anahtar Kelimeler:
Erdal OdabaşBal Fiyatları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.