Engelsiz Yaşam Merkezi hayırlı olsun
banner135

Yapılan hizmetler ve yeni dönem projeleri hakkında konuşan Başkan Şaltu, Alaca’ya Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapılacağını belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından İl Müdürlüğü’ne 1 Milyon TL tadilat ve zemin etüt çalışması için para gönderildiğini ve çalışmaların başladığını aktardı. 

Başkan Şaltu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bu mutlu günümüze hepiniz hoş geldiniz. Kıymetli hemşehrilerim Allah bana nasip etti. Bu partinin kurucu ilçe başkanlığı, kurucular kurulu üyeliği, Allah bana nasip etti yönetim kurulu üyeliği, belediye başkanlığı, allah bana recep tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıyla yol yürüme fırsatı verdi. Bende bu yolda yürümekten her daim mutlu olarak çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

“SÖZ VERDİK, YAPTIK”

5 yıl önce bu göreve talip oldum. Allah’a şükür 5 yıl önce söz verdiğimiz hizmetlerin tamamını yerine getirdim. Allah bana sözlerine yerine getiren bir belediye başkanlığı nasip etti. İnşallah yeni dönemde projelerimizi bir bir yerine getireceğimizin sözünü sizlere tekrar veriyorum. 
Biz yüzme havuzu sözü verdik. Allah’a şükür bu hizmeti yerine getirdik ve 2 bin kişi bu hizmetten faydalanıyor. Bu hem bizim, hemde gençlerimiz için büyük bir fırsat oldu. Aynı zamanda güzel bir sosyal aktivite oldu. Güneş enerji satrali yaptık. Şuanda Alaca Belediyesi enerji ihtiyacının %80’nini bedavadan karşılıyor. İkinci dönemde de inşallah bunu arttıracak hem kendi enerjimizi sağlayacağız hem de belediyemize ek gelirler sağlayacağız.  Biliyorsunuz 2 yıl salgın oldu. Bu salgın döneminde biten faaliyetlerimiz var. Kaymakamlık hizmet binamız, öğrenci yurdumuz, soğan eleme tesisi bitti. Bu yetmedi mor soğanımıza patent aldık. Şuanda bizim soğan eleme tesisimizden bugün itibariyle yaklaşık 35 bin ton soğan ihraç edildi. Bu alacaya büyük bir katma değerdir. Tarım ovasına yeni imkanlar getirdik. 

“ŞEHİR GİRİŞLERİMİZİ YENİLEDİK”

Yine biz Allaha çok şükür şehrimizi güzelleştireceğiz dedik. Bu doğrultuda şehir girişlerimizden buğday pazarı girişi, Çorum yolu girişini yaptık. Bunların yanında sanayi sitemizi tamamen yeniledik. Son olarak ise 4 ana caddemizin ışıklandırmasını gerçekleştirerek gece farklı bir görünüm kazandırdık. Bu hizmetleri yaparken Alaca Belediyesi’nin kasasından hiç para çıkmadı. 85 bin metrekare sıcak asfalt yaptık. Bugünkü değeri 60 milyon TL. Bunları yaparken belediyemizin kasasından beş kuruş para çıkartmadık. Bu konuda Milletvekillerimize, il başkanımıza ve ilçe başkanımıza teşekkür ediyorum. 710 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. Bin adet futbol sahası büyüklüğünde yer demek. Bugünkü değeri 280 milyon TL. Bunları hep Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin desteğiyle yaptık. Allah nasip ederse bundan sonraki dönemde de bu projelerimiz devam edecek ve siz değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. 

Cenaze hizmetlerinin tamamını Alaca Belediyesi üstlendi. Geldiğimizde nikah salonumuz yoktu zarif bir nikah salonu yaptık. Alaca Belediyesi tarihinde en çok nikah kıyan başkan unvanını aldım. Bundan dolayı mutluyum ve gururluyum. Çünkü, bir belediye başkanı halkının cenazesinde de düğününde de yanında bulunacak. Ben yine geldiğim günden itibaren bütün hemşehrilerim bilir ne kapımı birine kapattım ne de telefonumu açmamazlık yaptım. İmkanlarımız ölçüsünde hem Alacamıza hem köylerimize hizmet ettim. Hanımlarımıza bir sözümüz vardı. Salgından sonra hanımlarımız için kültür turları düzenledik. Eğitim öğretim faaliyetlerini hiç boş bırakmadık. Geldiğimiz günden itibaren yüzlerce öğrencimize deneme kitabı dağıttık ve onlar için deneme sınavları gerçekleştirdik. Bu sınavlarımızı üniversite kalitesinde gerçekleştirdik. Sınavlara katılacak olan tüm öğrencilerimizi ücretsiz bir şekilde sınava girecekleri yerlere taşıdık. Aynı şekilde üniversiteye giden öğrencilerimiz için yol desteği verdik. Çok güzel bir gençlik merkezimiz var. Gençlerimizin burada sosyal faaliyetlere katılmasını sağladık. İlçe halk eğitim ile birlikte ortak programlar düzenledik. Bu faaliyetlerin hepsinde maddi ve manevi olarak herkesin desteğini gördüm. Teşekkür ediyorum. 

“HÜSEYİN GAZİ TÜRBESİ’NİN RESTORASYONU BİTİYOR”

Hüseyin Gazi Türbesi’ni yeniden restore ettirdik. Türkiye’de üç tane Hüseyin Gazi türbesi var. Bir tanesi Ankara’da, bir tanesi Eskişehir’de bir tanesi de Alaca’da. Allah izin verirse bu sene restorasyonu bitecek ve orayı yeniden ikinci bir mesire alanı olarak Alaca’nın hizmetine açacağız. Bugüne kadar o türbeyi koruyan ve gözetleyen aileye buradan teşekkür ediyorum.

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAMAM”

Bu dönemde organize Sanayi bölgemizi kurduk. Ön izinlerimiz bitti. Yer tespiti yapıldı. Şu anda geçtiğimiz Perşembe günü son toplantısını yaptık ve bu toplantı rapor haline getirilerek Çorum Valiliği tarafından bu raporlar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na teslim edecek. Yağlıçal köyümüzle Hışır ve Boğaziçi Köyü arasında 5500 dönüm arazi şu anda bizim organize sanayimiz olarak işaretlendi. Sanayi bölgemize katkı sağlayan Sanayi Odası, Esnaf Odası ve diğer odalarımızın kıymetli başkanlarına, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Bu organize sanayiyi işletecek olan onlardır. Bizde bu desteği maddi ve manevi yerine getireceğiz. Biliyorsunuz bizim Veli Çayırımız var. Yaklaşık 6 dönümlük bir arazi daha kazandırdık. Burası da mesire alanı olacak. 

“YENİ DÖNEMDE YENİ MEYDAN”

Şuanda Alaca’da doğalgaza erişemeyen hiçbir hanemiz yok. Kentsel dönüşüm projelerine bu dönemde önem vereceğiz. Eski sanayi sitesini çevre bakanlığı ile birlikte ortak proje hazırlayarak, oradaki vatandaşlarımızın da haklarını koruyacak şekilde yeniden dizayn edeceğiz. İnşallah Cumhuriyet Meydanı’mızı sebze halinin içerisi, arasta da dahil olmak üzere Alaca Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin imkanlarıyla yeniden düzenleyeceğiz. Çok güzel bir kent meydanı hayal ediyoruz. Projesi hazır, finansmanı da hazır. İnşallah yeni dönemde çok farklı bir Alaca meydanı yapacağız. 
6 şubat depremleri oldu. Bu depremler yaşanmasaydı. TOKİ’nin ihalesi yapılacaktı. Allah hiçbir devletin başına böyle bir afet vermesin. Devletimiz bütün imkanlarıyla orada yer aldı. Bizde Alaca olarak buradaki yardımlarımızı gerçekleştirdik. Bu konuda bizlere destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. TOKİ ihalesi 18 Nisan’da yapılacak. Tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun. 

“ENGELSİZ YAŞAM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HAYIRLI OLSUN”

Yapmayı en çok istediğim projelerden birisiydi. Allah’a çok şükür, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığımız Çorum Aile Müdürlüğüne 1 milyon lira ödenek gönderdi. Şuanda zemin etüt çalışması yapılıyor. Bu Alaca için yeni bir istihdam kapısı demektir. Yine bizim eski sanayimizde yıktığımız bir camimiz vardı. TOKİ konutlarının yanında yer tahsisini ve zemin etüt çalışmalarını yaptırdık. İnşallah oraya güzel bir cami yaptıracağız.  Kadın kültür merkezi de hanım kardeşlerimiz için ilçemize kazandıracağız. Hanımlarımıza yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor. Bugüne kadar birçok projeye imza attı ve yenileri için yeniden yola çıktık. Alacamız Türkiye Yüzyılına gerçek belediyecilik ile hazır.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.