'Din İstismarına Karşı Doğru Bilginin önemi' anlatıldı
banner135

Alaca İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mustafa Yıldırım’ın iştirak ettiği Din İstismarına Karşı Doğru Bilginin önemi konulu konferans Belediye Kültür Salonu'nda vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.


Konferans saygı durusu ve İstiklal Marşının ardından Hanife hanım cami müezzin Kayyımı Aslan Comba hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı.
Ardından İlçe Müftüsü Necdet Kahveci’nin selamlama konuşmasıyla devam etti.


Osmangazi Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mustafa Yıldırım, doğru bilginin çağımızdaki önemini ve sosyal medyada vs mecralarda paylaşılan bilgilere karşı kuranın ve sünnetin öngördüğü doğrultudaki bilgiler konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatının günümüzde icra etmiş olduğum toparlayıcı birleştirici rolünden bahseden Yıldırım, ardından İmam Hatiplerin ve İlahiyat Fakültelerinin doğru bilginin aktarımı konusundaki rolü hakkında bilgiler verdi.


Mustafa Yıldırım, din istismarını yapanların aslında bu kurumları itibarsızlaştırmaya çalışanlar olduğunu dolayısıyla bu kurumlarda verilmeye çalışılan Kur’an‘ın sünnetin ve günümüze kadar gelmiş olan müçtehitlerin düşüncelerini iyi anlamak kavramak ve onları vatandaşlara doğru bir şekilde anlatmak gerektiğini ifade etti.


Diyanet gibi köklü ve büyük bir teşkilat olduktan sonra din konusunda bir başka yapılanmaya yapılara ihtiyaç olmadığını belirten Mustafa Yıldırım, vatandaşları tarafından yoğun ilgi ve alakayla dinlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.