'Çanakkale Zaferimizin 107. yılı kutlu olsun'
banner135

Dilmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Tarih boyunca eşsiz ve muhteşem zaferler kazanan büyük bir milletin fertleri olarak, 18 Mart 2022 tarihinde; adını Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazdıran Çanakkale Zaferimizin 107. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
Şanlı tarihinde istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutarak bunun için büyük bedeller ödeyen Aziz milletimiz; Çanakkale'de, yedi düvele meydan okumuş, dönemin en modern ordularını dize getirerek, tarihin akışını değiştirip şanlı bir destan yazmıştır.
"Çanakkale Geçilmez" düsturuyla, Türk Askerinin imkânsızı başararak, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyarak kazandığı bu eşsiz zafer; inanılmaz fedakârlıklarla ve insanüstü mücadelelerle bir milletin yeniden doğuşunun müjdecisi olmuştur.
Her metrekareye düşen mermi sayısının 6 bin civarında olduğu bu büyük zafer de, milletimizin yüreğinde ayrı ayrı yer edinmiş 250 binin üzerinde kahramanımızda şehitlik gibi yüce ve kutsal bir mertebeye erişmiştir.
Bugün bizlere de düşen en büyük sorumluluk; kahraman ecdadımızın mirası olan bu vatana layıkıyla sahip çıkmak ve Çanakkale Zaferindeki ruhu, heyecanı, azmi, bugün de kalbimizde hissetmektir.
Günümüzün Çanakkale'sinin aile olduğunu düşünerek, aile yapımızı parçalayıp bölerek Çanakkale'de yapamadıklarını ailelerimizi bölüp parçalayarak, kazanma çabasına girenlere; ailelerimize, milli ve dini değerlerimize sahip çıkarak gereken cevabı vermeliyiz. Bugün her ailenin Çanakkale'deki bir siper olduğunun bilinciyle, 'Çanakkale geçilmez' şuuruyla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferimizin 107. Yılını kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; Bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

(Hikmet Özdemir)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.