‘Büyük Önder Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz’
banner135

“Ölümün pençesinde iken dahi yapılan bir ömürlük mücadele. Azrail'in pençesinde vatanı için mücadele ruhundan vazgeçmemiş ve Hatay ilimizi Türkiye Cumhuriyeti topraklarına dahil etmiş bir lider; ATATÜRK” diyen Gençkurt, açıklamasında şunları ifade etti:
“Sağlık durumu 1930 yılından itibaren bozulmaya başlayan Atatürk'e siroz teşhisi konuldu.
Türk doktorları ve Avrupa'dan getirilen doktorlar ile yapılan tedaviler maalesef sonuç vermedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Atatürk, 10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 09:05'te İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu.
Büyük bir törenle Ankara'ya uğurlanan cenazesi, 21 Kasım 1938 günü Ankara'da yapılan yine büyük bir törenle Etnografya Müzesi'ne geçici kabrine konuldu.
15 yıl sonra da 10 Kasım 1953'te kendisi için yaptırılan Anıtkabir'deki ebedi istirahatgahında toprağa verildi.
Onun ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştu. Türk milletini derin yasa boğan bu ani kayıp şüphesiz ki dünya üzerinde de geniş bir yankı uyandırmıştı.
Vefatının hemen ardından bütün dünya liderleri tarafından ortak açıklama, onun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştu.
Atatürk Türk Kurtuluş Savaşı'na yön vermiş, milleti ile birlikte "Ya İstiklal, Ya Ölüm" diyerek hareket etmiş, Zafer'in kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştu.
Bir ömür ülkesi için mücadelesinde, ölümle savaşırken Hatay ilimizin Türk Topraklarına dahil edilmesini başaran yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutan ve büyük bir liderdi aynı zamanda.
Büyük Önder Atatürk Kurtuluş Savaşı sonrası bu başarıların yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrimleri de gerçekleştirmişti.
Türk milletine en büyük armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak gerçekleştirdiği devrimlerle çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştı.
Vefatının 84. yılında saygı, rahmet ve minnetle andığımız hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan Ulu Önder Atatürk; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" diyerek kurduğu Cumhuriyet'e sahip çıkılmasını, ilim ve bilim yolunda ileri seviyeye ulaşılmasını arzu ve temenni etmişti.
Ebediyete intikal edişinin 84. yılında tekrar saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz ...”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.