Alaca’ya TYP kapsamında 4 kişi alınacak
banner135

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Çorum Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerine bağlı öğrenci yurtlarında çalıştırılmak üzere ‘Toplum yararına program’ (TYP) uygulanacak.

Çorum’da toplam 37 kişi 5 ay süre ile çalıştırılacak.

Program 03.10.2022 tarihinde başlayacak 28.02.2023 tarihinde sona erecek. Başvurular ise 10.09.2022 ile 23.09.2022 tarih aralığında alınacak ve katılımcıların tamamı liste ayrımına tabi tutulmadan geçerli başvuralar içerisinde noter kurası yöntemiyle belirlenecek.

Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyenler 23.09.2022 saat 24.00’a kadar ALO-170 iletişim hattı üzerinden ve İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden giriş yaptıktan sonra online işlekler, iş arayanlar, toplum yararına programlar, TYP başvuru kısmından sistem numarasını yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuruda sorun yaşayanların ise İl Müdürlüğü personelinden başvuru için yardım talep edebileceği öğrenildi.

TYP’lerden 27.09.2017 tarihinden itibaren dokuz ay ve daha fazla süreyle yararlanmış olanlar yönetmelik gereği maksimum faydalanma süresini tamamlamış olup yeni programlara başvuru yapamayacaklar. Bir kişi aynı anda açılacak TYP’lerden yalnızca bir tanesine başvuru yapabilecek.

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.