Alaca’da Ulu Önder Atatürk vefatının 84’üncü yılında anıldı
banner135

10 Kasım Atatürk’ü anma günü münasebetiyle Alaca’da düzenlenen programa Kaymakam Hicabi Aytemür, Belediye Başkanı H. İbrahim Şaltu, Cumhuriyet Savcısı Hanife Güldemir, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Program Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk sunulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Alaca’da saatler 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde hayat durdu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk saygı ve özlemle anıldı. Anma programı Belediye Kültür Salonu’nda devam etti. İlk olarak 10 Kasım münasebeti ile öğrencilerin kendi yapmış oldukları birbirinden güzel resimlerin yer aldığı serginin açılışı yapılarak, sergideki resimler katılanlar tarafından tek tek incelendi.


Programda daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma, oratoryo, Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi, zeybek oyunu ve öğrencilerin okuduğu şiirler yer aldı.

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.