Alaca’da taşıt plakalarında karekod dönemi başladı
banner135

Motorlu taşıt satışı ile devir ve tescilinden sonra yeni bastırılan plakalarda 'barkod/karekod' uygulaması hayata geçirildi. Alaca Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Duran Ongu, noterden, TÜVTÜRK'ten ve bayilerden gelen basım talebine istinaden 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yeni barkodlu/karekodlu plaka basımına geçtiklerini duyurdu. 

SAHTE PLAKANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Ongu, yeni uygulama ile plakaların hangi seri numarası ile ne zaman ve nerede üretildiği gibi bilgilerin elektronik ortamda kayıt altına alınarak otomatik olarak ilgililerin kullanımına sunulacağını belirterek, "Bu uygulama ile sahte plakanın önüne geçilecektir" diye konuştu.

MEVCUT PLAKALAR ETKİLENMEYECEK

Duran Ongu, yeni uygulamanın ardından mevcut plakaların değiştirilmeyeceğini, şimdilik sadece yeni satışlarda plaka değişimi zorunlu hale geldiğini ifade etti. Ongu, bu yeniliği memnuniyetle karşıladığını ve Alaca’da bu değişikliğin sorunsuz bir şekilde uygulandığını dile getirdi. 
 

Arap Kurt

Anahtar Kelimeler:
AlacaçorumDuran Ongu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.