Alaca Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nden pancar üreticileri ile ilgili önemli açıklama!
banner135

İdris Tümer, Alaca Taşıyıcılar Kooperatifi aleyhinde Murat Bayrak ve Şerafettin Kamil Bolat’ın vermiş oldukları röportajda pancar çiftçilerinden kooperatifin haksız olarak toprak parası aldığını beyan ettiklerini, bu ücretin kamyoncuların fabrikaya götürdüğü pancarın firesinin nakliye fiyat farkı olduğunun altını çizdi.

Fiyat farkının bütün çevre kooperatifler tarafından çiftçilerden alındığını, çiftçilerin bu hususta yanlış bilgi sahibi olduğunu dile getiren Tümer, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Daha anlaşılır olabilmesi için şöyle izah edelim. Yüklenen pancarlar şeker fabrikası kantarına çıktığında brüt olarak tartım yapılır ve firesi düşülür kalan kısımdan nakliye fiyatı tarafımıza ödenir. Pancarların çamurlu ve topraklı olması hasebiyle %7 den başlayıp %40’lara varan fireler düşülmektedir. Bu da rakam olarak takribi 1.500 TL ve üzeri fiyatlara denk gelmektedir. Biz ise bu sene çiftçilerimizden en yüksek 600 TL talep etmişizdir. Burada zarar eden kamyoncu esnafıdır. 

Diğer bir husus bu fiyat farkını bütün çevre kooperatifler çiftçilerden alırlar, belli ki çiftçilerimiz bu hususta yanlış bilgi sahibi olmuşlar.

Şimdi sormak isteriz bu çiftçilerimize tarlalarından topraklı, çamurlu ve otlu olarak yükledikleri şekerpancarının firesinin sorumlusu kamyoncu esnafımız mıdır?

Özelliklede sayın muhtarımız Murat Bayrak’ın ve fakılar köyü pancar ekicisi Şerafettin Kamil Bolat’ın pancarlarını senelerce yağmura ve çamura bırakmadan çektiğimiz için bize böyle bir ithamda bulunmaları da ayrıca kooperatifimizi ve camiamızda derinden üzmüştür. Gereğini kamuoyunun ve üreticilerimizin takdirlerine sunar şimdiden hayırlı yıllar dileriz.” 

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.