Alaca'daki göletlerin ihalesi Aralık ayında tamamlanacak
banner135

Son 20 yılda ülkenin dört bir köşesinde inşa ettikleri su yapılarıyla kutsal vatan topraklarını ihya ettiklerini ifade eden DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, ’Türkiye'de baraj sayısını 270'lerden 930’lara yükselttik. Tabi bu yatırımlardan Çorum ilimizde nasibini aldı. 2003 yılından bugüne kadar Çorum’da 13 baraj ve 3 gölet tamamlanmış olup, toplamda 869 milyon m³ biriktirme hacmine ulaşılmıştır. Bunlar Çorum için son derece önemli yatırımlardır. ’dedi.

Çorumun Münbit Topraklarını Su Yapılarıyla İhya Ettik

Çorum’un münbit topraklarını su ile buluşturmak için yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizen Genel Müdür Akca, ’2003 yılından bugüne kadar Çorum’da inşa edilen 12 adet baraj ve 3 gölet ile toplam 218.200 dekar tarım alanı suya kavuşmuştur. Tamamlanan bu tesislerle Çorum ili ve ilçelerimizde 218.200 dekar alanda yapılan sulu tarım ile milli ekonomiye 2022 yılı birim fiyatlarıyla 327 Milyon TL katkı sağlanmıştır.

Bununla birlikte 4 adet baraj inşaatımız devam etmekte ve 2 adet gölet inşaatımızın da ihalesi 2022 yılında yapılacaktır. İnşaatı devam eden 4 adet tesisin tamamlanması ve 2 adet de ihalesi yapılacak göletimiz ile toplam 41.360 dekar tarım arazisine daha can suyu verilerek ülkemiz ekonomisine 2022 yılı birim fiyatlarıyla 62 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Çorum İçin Yetmez Diyoruz

Son olarak Çorum için yatırıma hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizen Genel Müdür Akca,’ Çorum için 14 adet baraj, 3 adette göletin Proje ve Planlama çalışmalarının devam ettiğini buradan değerli hemşehrilerime müjdelemek istiyorum.’

Aralık Ayında 15 Projenin İhalesini Yapıyoruz

Çorum için diğer bir müjdemiz ise toplam 15 adet su yapısının proje ihalesini Aralık ayında İnşallah yapıyoruz. Alaca Perçem Barajı, Alaca Sincan Barajı Yükseltilmesi, Alaca İsmailli Göleti, İskilip Kayaağzı Barajı, İskilip Kutluözü Barajı, İskilip Yeniceköy Barajı, İskilip Yukarıörenseki Barajı, Kargı Aksu Göleti Yülkseltilmesi, Mecitözü Hıdırlık Göleti Yükseltilmesi, Merkez Dövenci Barajı , Osmancık Karalargüney Barajı, Bayat Akseki Barajı, Merkez Harmancık Barajı, Merkez Yoğunpelit Barajı, Sungurlu Tatlı Barajı, olmak üzere toplam 3 adet gölet, 12 adet baraj ve sulama projesinin proje ihalelerini Aralık ayı içerisinde inşallah tamamlayacağız. Bu projelerin hayata geçmesi ile 74.500 dekar tarım arazisi sulamaya kavuşacak ve yıllık 112 Milyon tarımsal gelir elde edilecektir. Diyerek açıklamalarını tamamladı.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.