Alaca'da İsrail protesto edildi
banner135

Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Alaca İlçe Müftü Vekili Fatih Akman, Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Sağlık-Sen, Toç-Bir-Sen, Büro Memur-Sen, Birlik Haber-Sen, Önder, İlim Yayma Cemiyeti, TÜGVA, AGD gibi STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldığı protestoda STK'lar adına basın açıklamasını Alaca Diyanet-Sen Başkanı Veyis Yağlı yaptı.

Basın açıklamasının ardından Filistinli Müslümanlar için topluca dua edildi.

Konuya ilişkin yapılan bazın açıklaması ise şöyle:

"İsrail'in Kudüs'te yaptığı zulüm ve katliamlar had safhaya ulaşmış, zulüm ve işkenceler artık dayanılmaz hale gelmiştir. Katil İsrail Filistinli Müslümanların evlerini yıkıyor ve Yahudilere ev yaparak Filistinli Müslümanları kademeli olarak evlerinden ve yurtlarından atıyorlar. Mescid-i Aksa'yı işgal ederek, yıkmak istiyor. Müslümanların yeni bir ev veya arsa satın almasını engelliyor. Mescid-i Aksa'ya 40 yaş altı gençlerin girmesini yasaklıyor. Daha buna benzer onlarca haksız ve hukuksuz uygulama yapılıyor. Artık bu zulüm ve işkencelere, ümmetin umudu Türkiye'nin demir yumruğunu vurması bekleniyor. Coğrafyamız bizi çağırıyor. Artık Mehmetçik Kudüs'e... İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptığı şiddet ve zulmü, kaygı ve endişeyle takip etmekteyiz. Mukaddes şehir Kudüs’ün onurunu, şerefini, izzetini, haysiyetini korumak her bir Müslüman'ın boynunun borcudur.Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs’teki ibadethanelere ve Müslümanlara yönelik her saldırı aynı zamanda bizlere yapılmış demektir.

Maalesef bu kutlu mabedimiz, uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte son derece organize bir terör örgütü gibi davranan İsrail’in, türlü entrikalarla mübarek şehir Kudüs’ü Yahudileştirme politikalarının son halkası olarak, belirli gün ve saatlerde belirli yaş guruplarına kapatılarak zamansal, etrafındaki camilerin yıkılıp yerlerine sinagoglar inşa edilerek mekânsal ayrıştırma ve yutma politikalarından sonra şimdide Cuma namazlarını kılmak üzere ibadetlerini yerine getirmek için mescitlerine koşan Müminlere kapatıldı.

KAHROLSUN İSRAİL!

Uzun zamandır Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam eden, kirli postallarla Kıble Camii’nin içinde terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla, plastik mermilerle saldıran, camide bulunan Kur’an-ı Kerimleri yerlere atıp üzerlerinde tepinen korsan devlet İsrail’in son kışkırtmalarından biridir bu.Terör devletinin, Müslümanların Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı kılmasını engellemesinin ardından, polisin kapılarda dedektörle arama yapması ve aralarında, Mescid-i Aksa Barış Elçisi, Hatibi ve Eski Kudüs Müftüsü İkrime Sabri’nin de bulunduğu Müslüman kardeşlerimize ses bombası ve plastik mermiyle müdahalede bulunması asla kabul edilemez.

"Ey zalimler, azgınlıkta sınırları aştınız. Tüm zalimler gibi siz de helak olacaksınız, pişman olacaksınız. Sebep olduğunuz kaos ve anarşinin içinde yok olacaksınız. Yaktığınız terör ateşi, cehenneminiz olacak.

KUDÜS BİZİMDİR BİZİM KALACAK

Tüm Müslümanların kutsal toprağı olan Kudüs ve kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa’ya karşı tüm Müslüman devletlerin başta kuruluş felsefesinde Kudüs’ün haklarını savunmak bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın da sessizliğe bürünmesi esef verici ve düşündürücüdür."Ey Müslümanlar, Müslümanların liderleri, önderleri, hala bir araya gelmeyecek misiniz? Bir avuç azgın azınlığın cesaret aldığı gafletten ne zaman uyanacaksınız.

Sizi vahyin şehrine umursamaz kılan, masumların yanında durmaktan alıkoyan nedir? Tarihin en büyük zorbalarının ve zalimlerinin bile Allah'ın mescitlerini kirletmeye gücü yetmemiştir. Elbette masum Filistinlilerin özgürlük mücadelesi de galip gelecektir. Zalimler yok olacak, mescitlerde barışın ve rahmetin çağrısı, insanlığın ufkunu aydınlatmaya devam edecektir ama Kudüs'ün izzeti çiğnenirken, masum insanların hayatına, inanç ve düşünce özgürlüğüne insafsızca müdahale edilirken, vahiyle kutsanan şehir tahrip edilirken duyarsız kalanlar, insanlık vicdanında, tarihin ve geleceğin önünde mahkum, alemlerin Rabb'inin huzurunda rezil ve rüsva olacaklardır."Kudüs ve Mescid-i Aksa, ne bir Filistin sorunu ne de bir Arap sorunudur. Bu bir insanlık sorunu mazlum bir milletin var oluş sorunu bir insan hak ve hürriyetleri sorunudur. Müslümanlara karşı ağızlarını açtıklarında insan hak ve hürriyetlerinin çiğnendiğinden endişelerini (!) dile getiren münafıklarının bu planlar karşısında ne kadar sessiz kaldıklarını, bilakis Siyonist devlete arka çıktıklarını görüyor fakat şaşırmıyoruz.

SİYONİST İSRAİL KUDÜS’TEN DEFOL!

Kudüs Şairi Nuri Pakdil’in de dediği gibi; “Kudüs’ü savunmak insanlık borcudur.” Dolayısıyla üç dinin kutsallarını barındıran Kudüs’ü vicdansız ,ahlaksız hukuksuz, saygısız saldırılarıyla kirleten zalimlere karşı çıkmak, insanım diyen her bireyin vazifesidir. Ey Müslümanlar! Bu mesele sadece Filistin meselesi değil, tüm ümmetin meselesidir. Ümmet olarak İşgalci Siyonistlere karşı gücümüzün yettiği oranda herkesi tepki vermeye çağırıyoruz. Rabbimizin Al-i İmran Suresi / 12. ayetinde buyurduğu üzere : “De ki: Ey kafirler, yenileceksiniz ve toplanıp cehennemin dibine sürüleceksiniz!” Siyonizm'in son artığı olan İsrail’in bu tür uygulamalarını nefretle kınıyor vicdanını kaybetmemiş uluslararası camiayı ve Müslüman devletleri bir an önce önlem almaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz."

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.