Alaca'da Çanakkale Şehitleri saygıyla anıldı
banner135

Program çerçevesinde ilk olarak Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Kaymakamlık çelengi, Belediye Başkanlığı çelengi ve İçanadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği çelengi sunuldu. Anma programına Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemür, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Çelenk töreninin ardından ise saygı Duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Şehit kabirleri Kaymakam Hicabi Aytemür, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Cumhuriyet Savcısı Erhan Yücesoy ve beraberindekiler ile birlikte ziyaret edildi. Şehit kabirleri başında Kur-an’ı Kerim tilaveti ve dua edildi.

PROGRAM BÜYÜK ALKIŞ ALDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Belediye Kültür Salonunda Hafız Süleyman Coşkun Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü ve İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte hazırlanan program icra edildi. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayarak Kur-an’ı Kerim tilaveti, günün anlam ve önemi belirtir konuşmanın ardından öğretmenlerin hazırladığı tiyatro ve oratoryo gösterileri ve öğrenciler tarafından okunan şiirler ile sona erdi.

ŞEHİT AİLELERİ İLE BULUŞULDU

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında İçişleri Bakanlığı ve Çorum Valiliği'nin talimatlarıyla Şehitlerin emanetleri Şehit Aileleri ile birlikte Kaymakam Hicabi Aytemür ev sahipliğinde buluşma gerçekleştirildi. Buluşmaya Kaymakam Hicabi Aytemür, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Şehit Aileleri ve davetliler katıldı.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİ ZİYARET EDİLDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Şehit Muttalip Kaplan’ın baba ocağı Mustafa Kaplan, ailesi ve Çopraşık köyünde ikamet eden Kıbrıs Gazimiz Memduh Kaplan ziyaret edildi. Ziyarete Kaymakam Hicabi Aytemür, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ve daire amirleri katıldı.

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Crkess 2 yıl önce

Ben böyle güzel bir tiyatro Alacada izlememiştim. Her gerçekten çok güzeldi emeği geçenlere Alaca İmam Hatip ortaokulu na helal olsun.