Alaca'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi 
banner135

Program kapsamında ilk olarak saat 12.30’da Cuma Namazı öncesi Merkez Ömer Paşa Camii’nde Mevlid-i Şerif ve dualar okundu. Ardından ise tüm kamu kurum ve kuruluşlar Türk bayrağı ile donatıldı. 15 Temmuz Cumartesi günü şehitlerin kabri ve 15 Temmuz gazileri ziyaret edildi. 
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fotoğraf Sergisinin açılışı yapılarak, 15 Temmuz konusunda vatandaşların duygularını yansıtacakları “Anı Defteri” konuldu. 


İmam Hatip Ortaokulu önünden Cumhuriyet Meydanına (Alaca Belediyesi önü) kadar dev Türk Bayrağı ile milli birlik yürüyüşü yapıldı. 
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 
Kur-an'ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz belgeselinin izlenmesinden sonra ise Kaymakamı Hicabi Aytemür ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu birer konuşma yaptı. Ardından dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdimi, ilahiler, ezgiler ve kahramanlık türküleri ile devam etti.


Aziz şehitlerin ruhuna okunan duaların ardından 00.13 de ilçe genelinde okunan selalarla sona erdi.
Programa Kaymakam Sayın Hicabi Aytemür, Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şaltu, Cumhuriyet Savcısı Hanife Güldemir, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

Anahtar Kelimeler:
Alaca15 Temmuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.