Alaca Belediyesi ‘Mor soğanın’ patentini aldı
banner135

Alaca Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na ‘Alaca Mor Soğanı’ patent tescili için başvuruda bulunulmuştu. 
Yapılan incelemelerin ardından onaylanan başvuru sonucu Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Ankara’da bugün saat 14.00’de düzenlenecek tören ile Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Alaca Mor Soğan’ının tescil belgesini teslim alacak.
Öte yandan Alaca Mor Soğanı Karadeniz Bölgesi’nin ilk tohum bankası olan Atakum Belediyesi Atatohum Merkezi tarafından envantere kazandırılmıştı. 
Alaca’da hayata geçirilen “Üreten, Gelişen ve Büyüyen Alaca” Projesi kapsamında ise Soğan Eleme ve Paketleme Tesisi kurularak, tesisin açılmasında sona yaklaşıldı. Alaca Mor Soğan’ı ile ilgili önümüzdeki günlerde de önemli çalışmalara imza atılacağı öğrenildi.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.