40 yıllık hasret, özlem gözyaşları ile son buldu
banner135

Çorum-Alaca İlçesi Büyük Camili Köyü ilköğretim okulundan 1982-83 yılında mezun olan Hüseyin Ateş, Çetin Öksüz, Ercan Özhan, Ünal Danacı, Satı Özbek (Deli), Haşim Öksüz, Beyhan Yıldırım (Taburoğlu), Sultan Rüzgar (Arkın), Ulusoy Çelik Hüseyin Aslan ve Bediha Oymak (Öğretir) ilk okulda öğretmenleri Galip Bek tarafından çektirilen siyah beyaz bir resimle yola çıkarak öğretmenleri Hamdi- Kamile Anar’ı köy girişinde çiçeklerle karşıladılar. Duygusal anların yaşandığı karşılaşmada Hamdi Anar ve Kamile Anar öğrencilerine hasretle sarılırken göz yaşlarına hakim olamadılar. Ellerin öpüldüğü sahneler ise görülmeye değerdi.

ÖNCE ANI RESMİ SONRA OKUL GEZİSİ
Camili Köyü İlköğretim oklu merdivenlerinde anı resmi çektiren ekip daha sonra derslikleri gezerek anılarını tazelediler. Öğrenci ve öğretmenler dersliklerde yaşadıkları unutulmaz anılarını dile getirerek maziye gittiler. Öğrenci yetiştirdiği okulun virane halini gören öğretmenler duygu dolu anlar yaşanmasına vesile oldular.

KARA BABA TÜRBESİNDE MUTLULUK GÖZYAŞI VE HALAY VARDI
Camili köyü arazisinde bulunan KARABABA Türbesi mesire alanına giden gurup önce mangal yaptılar sonra okullarında olduğu gibi sıra türküsü söylediler. 

GALP ÖĞRETMEN DERS VERMEYE DEVAM ETTİ
Öğrencilerinin davetine eşi CHP İl Genel Meclis Üyesi Yıldız Bek, kızı ve minik torunu ile icabet eden Galip Bek Öğretmen pik alanında da öğrencilerine ders anlatmaya devam etti. 
Öğretmenler ders verirken öğrencileri ve öğretmenler göz yaşlarına hakim olamadılar.
Galip Bek,‘’ Öğretmenler öağrencilerine ders anlatmayı bırakmamalıdırlar. Şu an çok duygulandım. 40 yıl önce ailelerinin çiçekleri olarak bizlere teslim ettikleri çocuklar bizim çiçeklerimiz olmuşlardı. Şim ise onlarında çiçekleri var. Burada olmaktan onur duydum. Geçmişimi yaşadım’’dedi.

GELECEK YILADA BEKLERİZ HOCAM
Öğrenci arkadaşlarını bir araya getirerek öğretmenleri Kamile- Hamdi Anar ve Galip Bek öğretmenlerine geçmişe bir yolculuk yaptıran  Ulusoy Çelik , ‘’ Şu an aramızda olamayan sınıf arkadaşlarımızla inşallah seneye daha kalabalık bir öğrenci topluluğ ile öğretmenlerimizi karşılayacak ve ilkokul anılarımızı tazeleyeceğiz'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.