'23 Nisan Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır'
banner135

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün devletimizin kuruluşunu sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 101. yılını kutluyoruz" diyen Gençkurt, Cumhuriyetin temel niteliklerinin en iyi şekilde korunup muhafaza edileceğini vurguladı. 
İsmail Gençkurt'un 23 Nisan mesajı ise şöyle: 
"23 Nisan 1920 Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ilanı ile sonuçlanarak Türk milletinin ufku açılmıştır. Devletimizin  kurucusu  Mustafa Kemal Atatürk ilk meclis açıldığı 23 Nisan 1920 günü ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan etmiştir. 
Bu yönüyle dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup muhafaza edeceğiz, Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir Sözünün anlamı ve önemi çok iyi kavramış bir millet olarak gelecek nesillere de daha ileri götüreceklerdir.
Ülkemize yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur. Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını  en içten duygularımla kutluyor bu vesileyle bu günleri bizlere armağan eden Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah Arkadaşlarını Rahmetle saygıyla anıyorum."

(Arap Kurt)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.