Alaca’da anız yangını ormana sıçradı
banner135

Haber-Foto: (Arap Kurt)

Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri yangına anında müdahale ederek söndürürken, soğutma çalışmaları esnasında itfaiye aracının suyunun bittiği, 25 kilometre uzaklıktan gelen aracın tekrar su ikmali yapmak için Gazipaşa Köyü ve bölgedeki ormanlık alanda yangın söndürme vanasının bulunmaması, en yakın köydeki vananın da bozuk olması sebebi ile 8 kilometre uzaklıktaki barajdan su doldurmak zorunda olduğu öğrenildi.

Gazipaşa Köyü Muhtarı Muttalip Gül, köylerinde ve ormanlık alanda yangın söndürme vanasının bulunmadığını, en yakın köyün vanasının da bozuk olduğunu Orman İşletme Müdürlüğü’ne yazılı olarak müracaat etmelerine rağmen hala herhangi bir çalışma yapılmadığını söyledi.

Olası büyük bir yangına müdahale edilemeyeceğini aktaran Muhtar Gül, bu bölgelerin orman köyü olduğunu ve gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını istediklerini ifade etti.

Köy Muhtarı Muttalip Gül, en yakın vananın Killik Köyü’nde olduğunu orada da vananın bozuk olduğunu 8 kilometre uzaklıktaki Seyitnizam Barajı’ndan su alınabileceğini beyan etti. Muhtar Muttalip Gül, birçok girişimde bulunduğunu, yetkilere durumu anlattığını lakin hiç bir sonuç alamadığını söyledi.

Yangında herhangi bir can ve mal kabının yaşanmadığı, bazı ağaçların zarar gördüğü ve soğutma çalışmalarının da tamamlandığı öğrenildi.

Öte yandan yangın söndürme vanası olmayan köyde itfaiye aracının iki kez su doldurup geldiği ve soğutma çalışmalarını tamamladığı, Jandarmanın ise olayla ilgili soruşma başlattığı alınan bilgiler arasında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.