Alaca Belediyesi'nden köpek haberine açıklama
banner135

Alaca Belediyesi, köpeğin tedavi edilmek için hayvan barınağına götürüldüğünü ve sosyal medyada yer alan art niyetli görüntülerin doğru olmadığını açıkladı.

Görüntünün tamamının izlendiğinde köpeğin barınağa götürülüp tedavi edildiği bildirilen açıklamada, " Durum, sosyal medyada yayımlanan 2 saniyelik görüntüden ibaret değildir. Görevlilerimiz tarafından barınağa taşınan sokak köpeği gerekli tedavisi yapılarak doğal ortamına tekrar bırakılmıştı. Alaca Belediyesi olarak sokak hayvanları konusundaki hassasiyetimiz tüm ilçe halkımız tarafından bilinmektedir" denildi.

Alaca Belediyesi'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Meydanı’ndan Alaca Belediyesi hayvan barınağına götürülen sokak köpeği hakkında; vatandaşlarımızın şikayeti üzerine Alaca Belediyesi hayvan barınağı görevlileri tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndan alınarak barınağa taşınan sokak köpeği ile ilgili sosyal medyada art niyetli görüntüler yer almaktadır.

Alaca Belediyesi olarak sokak hayvanları konusundaki hassasiyetimiz tüm ilçe halkımız tarafından bilinmektedir. Sokakta bakıma muhtaç ve hasta olan hayvanlarımızı veteriner eşliğinde hayvan barınağında bakımlarını gerçekleştiriyor, gerekli tedavi ve aşılarını yaptıktan sonra doğal ortamlarına bırakıyoruz.

09 Mart 2021 Salı günü saat 11:00 ile 11:15 arasında barınakta görevli iş arkadaşlarımız Cumhuriyet Meydanında sağlıksız ve sahipsiz sokak köpeğini belediye barınağına götürmek üzere almışlardır. Durum, sosyal medyada yayımlanan 2 saniyelik görüntüden ibaret değildir. Görevlilerimiz tarafından barınağa taşınan sokak köpeği gerekli tedavisi yapılarak doğal ortamına tekrar bırakılmıştı. Olay sosyal medyada yer aldıktan hemen sonra görevlilerimiz ile ilgi gerekli soruşturma başlatılmış ve geniş kapsamlı kamera kayıtları incelenmiştir. Gerek emniyetteki kayıtlar gerekse belediyemizdeki kayıtlarla birlikte personelimiz İlçe emniyet müdürlüğünce de ifade alınmaya çağrılmıştır.

Belediyemiz, sokak hayvanları için özel barınak yapmış, sağlıksız hayvanları toplayarak barınakta tedavi etmekte ve tedavi sonrasında doğal ortamına tekrar bırakmaktadır. 2021 yılının sadece ilk 3 ayında 44 adet sokak köpeğimiz aşılanmış tedavileri yapılmış ve doğal ortamına bırakılmıştır. Görmek isteyen vatandaşlarımız için barınağımızın kapısı mesai saatleri içerisinde açıktır. Sosyal medyada gösterilen video tamamen art niyetlidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.