Yapılandırma fırsatını kaçırmayın!
banner135

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi‘ne eklenen Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları ve Hazine alacaklarını kapsayan vergi borcu yapılandırmasına ilişkin düzenleme, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Ayrıca belediyelere olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırmaya dahil edildi.

HEMŞEHRİLERİMİZ YAPILANDIRMADAN FAYDALANSIN

Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, yapılandırma ve emlak vergisi ikinci taksiti için vatandaşları uyardı. Başkan Yardımcısı Arslan, yapılandırma yasası ile birçok konuda vatandaşların ödemede rahatlayacağını söylerken, “Devletimiz birçok konuda vatandaşlarını düşünen çalışmalar gerçekleştirmektedir. Özellikle Covid-19 hastalığı nedeniyle devam eden pandemi döneminde de önemli refleksler göstererek vatandaşlarımıza fayda sağlanmıştır. Son olarak çıkarılan vergi ve borçların yapılandırılmasını içeren yasa 7256 sayılı yasa bunun en güzel örneğidir. Bu zorlu süreçte ödeme sıkıntısına düşen vatandaşlarımız için yapılandırma adeta bir can suyu olmuştur. Belediyelere olan borçlar da yapılandırma kapsamı içindedir. Bu nedenle Alaca’da belediyemize borcu olan vatandaşlarımızı yapılandırma için bekliyoruz. Yapılandırma faizlerin önemli bir kısmının silinmesini içerdiği gibi taksitlendirmeye de olanak vermektedir” diye konuştu.

EMLAK VERGİSİNDE İKİNCİ TAKSİTLER KASIM SONUNA KADAR

Diğer yandan emlak vergisi dönemi olduğuna da dikkat çeken Arslan, “Belediyelerin tahsil ettiği emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve ilan reklam vergisi de ikinci döneminde bulunmaktadır. İlki Mayıs ayı sonunda biten vergilendirmenin ikincisi ise Kasım ayı sonuna kadar devam etmektedir. Bu nedenle hemşehrilerimizin bir sıkıntı yaşamaması için gelmelerini bekliyoruz” ifadesiyle sözlerine son verdi.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.