Kasım Kahraman açıkladı: Doğalgaz’da kademeli tarifeli geliyor
banner135

Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, İklim ve bölgesel koşullarında farklılıklardan dolayı kullanılan doğalgaz miktarında tasarruf yapılması amacıyla doğalgaz kullanımında da kademeli tarifeye geçileceğini açıkladı.

Basın mensuplarına Çorumgaz şirketi ve doğalgaz fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan Kasım Kahraman, kademeli doğalgaz kullanımı için gerekli çalışmaların yapıldığını ve kısa süre içerisinde yürürlüğe girmesini bekledikleri ifade etti.

ORTALAMA BİR EV İLE VİLLA’YA AYNI FATURA GİDİYOR

Dünyada yaşanan enerji ve siyasi krizlerden dolayı doğalgaz fiyatlarının oldukça yükselmesi ve kaynakların sınırsız olmamasından dolayı gerekli önlemler alınarak tasarruf yapılması gerektiğini dile getiren Kasım Kahraman, iklim şartları, coğrafi konumlar gibi koşullar göz önüne alınarak hazırlanan kademeli doğalgaz kullanım uygulamasının yürürlüğe girmesiyle beraber, hem doğalgaz kullanımında hem de yurtdışından aldığımız doğalgaz hacminde tasarruf sağlanacağını söyledi.

Bir villada kullanılan doğalgaz fiyatı ile ortalama bir vatandaşın 120metrekare evinde kullandığı doğalgaz fiyatının aynı tarife üzerinden fiyatlandırıldığına dikkat çeken Kasım Kahraman, yeni gelecek düzenleme ile beraber belli bir miktarda doğalgazın vatandaşa uygun fiyattan verileceğini, daha üzerinde olan kullanım için farklı fiyatlandırma olacağını bildirdi.

İL BAZINDA İKLİM ŞARTLARI VE TÜKETİM MİKTARINA UYGUN OLACAK

Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, iklim şartları ve tüketim miktarına uygun olarak bir kademe belirleneceğini ve oluşan maliyet belirlenen kademeye göre abonelere yansıtılacağını açıkladı.

Her şehrin coğrafyasından dolayı farklı miktarda doğalgaz kullanım olduğunu dile getiren Kasım Kahraman, “Gerekli çalışmaları yaparak Çorum’un ortalama hanede ne kadar doğalgaz kullandığı biliyoruz. Coğrafyadan dolayı her şehrin farklı kullanımı var. Antalya için geçerli olan ortalama bir rakam Çorum için geçerli olmuyor. Çorum şartlarına uygun olarak bir kademe belirlenecek. Oluşan maliyet belirlenen kademeye göre abonelere yansıtılacak. Böylelikle Türkiye'de iklimin sert ve kış şartlarının çetin olduğu bölgelerdeki iller ile görece sıcak iklime sahip illerin kademeli tarifeleri farklı olacak” dedi.

Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile Türkiye'de iklimin sert ve kış şartlarının çetin olduğu bölgelerdeki iller ile görece sıcak iklime sahip illerin kademeli tarifeleri farklı olacak.

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.