CEYLAN’DAN ALACALILARA MÜJDE!
banner135

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Alaca Koçhisar Barajı Sulamasının 2. Kısmının 11 Ocak 2021 tarihinde ihale edileceğinin müjdesini verdi.
Gerek il başkanlığı, gerekse de milletvekili seçildikten sonra Çorum’un tarım alanında gelişmesi ve güçlenmesi konusunda önemli adımlar atan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, özellikle de sulu tarım konusuna büyük önem veriyor.
TBMM’de Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi olarak da görev yapan Milletvekili Ceylan, Çorum tarımına katkı sağlayacak yatırımlar ve çiftçiyi rahatlatacak önemli konularda da katkı sağlıyor.
Çorum’a kazandırılacak her yatırımla yakından ilgilenen Milletvekili Ceylan’ın yaptığı girişimler neticesinde Alaca Koçhisar Barajı sulama projesinin 2. Kısmı da ihaleye çıkıyor. Milletvekili Ceylan, yaptığı açıklamada, Çorum’da sulu tarıma geçiş konusunda önemli yatırımlardan biri olan Koçhisar Barajı sulama projesinin 2. Kısmı ile 42 bin 670 dekar arazinin suya kavuşacağını bildirdi.
Bakanlık tarafından projenin 11 Ocak 2021 tarihinde ihalesinin yapılacağı müjdesini veren Milletvekili Ceylan, ürün çeşitliliğinin ve kalitenin artması, üreticinin, köylünün refah seviyesinin yükselmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydetti.
2002’de Çorum’daki sulanabilir arazinin sadece yüzde 10’unun sulanabildiğini hatırlatan Ceylan, şu anda bu oranı yüzde 52’ye çıkarıldığını, Koçhisar 2. Kısımın yanısıra Tımarlı ve bazı ilçelere yapılacak barajlarla birlikte Çorum’da sulanabilir arazinin yüzde 80’e ulaşacağını ifade etti.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.