Kontenjan 1000 kişiye çıkarıldı! Ahlatcı Holding yazılım kursu sınav sonuçları belli oldu
banner135

Ahlatcı Holding, Çorum'da kariyer fırsatı ve iş garantili yazılım kursu açarak 500 Çorumluya iş imkanı sunuyor.

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, 'Geleceğin mesleği gençlerimizle Çorum'da şekilleniyor' mottosuyla Çorum'da 500 kişiye iş garantili yazılım kursu açacaklarını duyurmasının ardından Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı tarafından başlatılan ve 500 Çorumlu gence iş garantisi verilen yazılım kursu projesine başvuran adaylara birinci basamak sınavları yapıldı.

Ahlatcı Holding tarafından Çorumlu gençler için iş garantili olarak başlatılan yazılım kursuna 4 bin 500 kişi başvuruda bulunurken, sınava ise 2 bin 158 aday girdi. Bin 504 kişi ise sınava girmedi. 868 kişi ise sınava için kayıt yaptırmadı.

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, 500 kişi olarak başlatılan kurs kayıtların 1000 kişiye çıkarıldığını belirterek, "Yaptığımız değerlendirme sonucunda ilk aşama sınavdan 60 ve üzeri alan 1011 gencimizi yazılım kursuna almaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

Adaylar sınav sonuçlarına https://www.ahlatcivakfi.org.tr/ adresinden 500 Yazılımcı Ön Değerlendirme Sınav Sonuçları bölümünü seçtikten sonra, Ahlatcı 500 Yazılımcı Programı Ön Değerlendirme Sınav Sonucu Sorgulama alanına TC Kimlik numaralarını girerek sonuçlarını öğrenebilirler.

Ön değerlendirme sınavında adaylara sayısal ve sözel alanlarında toplam 40 farklı soru yöneltilerek yanıtlamaları istendi. Sınava giren 2 bin 158 adaydan N. F. Koçak 40 sorudan 39 soruyu doğru cevap vererek birinci olmayı başardı. Sınavda ikinci olan M. S. Arıcı ise 38 soruya doğru cevap vermeyi başardı.

Ahlatcı Holding'ten sınav ile ilgili yapılan bilgilendirme açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Dijitalleşmeyle birlikte sınırların kaldırıldığı dünyada tüm sınırların Covid-19 pandemiyle birlikte yeniden kapandığı bir döneme girildi. Bilişim sektörünün yıllardır dünyanın gündeminde olması ve bilişim teknolojilerinin getirdiği değişim ile dijitalleşme eğilimi Covid-19 salgını ile çok daha hızlanarak devam etmektedir, AHLATCI Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı bu gerçekten yola çıkarak geleceğin mesleklerinde ilk sırada yer alan yazılım alanında ihtiyaç duyulan yetenekleri tespit etmek amacıyla ‘500 Başarılı Gencimize İş Garantili Yazılım Kursu’ projesini gerçekleştirmiş ve ön değerlendirme sonuçları elde edilmiştir.
Başvurusu 01 Ağustos 2022 de son bulan projemize 4530 aday kaydolmuştur.

AHLATCI Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK Akademi ve Hitit Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen projede 17 Ağustos 2022 tarihinde kayıt yaptıran tüm adaylara online platformda ön değerlendirme testi uygulanmıştır. Yapılan test sonucunda 541 gencimiz 70 ve üzeri not alarak kursun online olarak yapılacağı birinci aşamadaki “Bilgi Teknolojilerine Giriş, Algoritma, Programlama ve Veri, Yapılarına Giriş, Algoritma ve Veri Yapıları İleri Seviye, Algoritma Tasarımı” olmak üzere 4 farklı dersten oluşan 59 saatlik bir eğitime hak kazanmıştır.

AHLATCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet AHLATCI “bizim için önemli olan niyet ve bu kursa gösterilen büyük teveccühtür. Gençlerimizi bu sayıyla sınırlandırmak onları bu mesleğe olan ilgilerinden mahrum bırakmak olacaktır. Yaptığımız değerlendirme sonucunda ilk aşama sınavdan 60 ve üzeri alan 1011 gencimizi yazılım kursuna almaya karar verdik. Ülkemize ve Çorum’umuza hayırlı olsun” diyerek gençlerimize yeni yol haritasını çizdi."

Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adaylar sınav sonuçlarına https://www.ahlatcivakfi.org.tr/ adresinden 500 Yazılımcı Ön Değerlendirme Sınav Sonuçları bölümünü seçtikten sonra, Ahlatcı 500 Yazılımcı Programı Ön Değerlendirme Sınav Sonucu Sorgulama alanına TC Kimlik numaralarını girerek sonuçlarını öğrenebilirler.

Bundan sonra ne olacak?
Ahlatcı Holding tarafından sınavda başarılı olan kişilerin bundan soraki süreçlerine ilgili şu açıklamalarda bulunuldu;

"Birinci aşamada adaylar Bilgi Teknolojilerine Giriş, Algoritma, Programlama ve Veri, Yapılarına Giriş, Algoritma ve Veri Yapıları İleri Seviye, Algoritma Tasarımı olmak üzere 4 farklı dersten oluşan 59 saatlik bir eğitime tabi tutulacaklardır. Her bir ders sonunda yapılacak sınav sonunda belirlenen başarı puanını sağlayan her aday takip eden diğer dersi almaya hak kazanarak bu şekilde birinci aşama eğitimini tamamlayarak ikinci aşama eğitimime hak kazanacaktır.
İkinci aşama eğitime hak kazanan başarılı olan adaylar HTML5 ile Web Geliştirme, CSS, C#, Güvenli Yazılım Geliştirme, Web Uygulama Güvenliği ve Web Sızma Tekniklerine Giriş ve Uygulamalarla SQL Öğreniyorum isimli 6 farklı dersten oluşan 221 saatlik programda yazılım teknolojilerindeki temel esas eğitimleri alacaklardır. Birinci aşamada olduğu her bir ders sonunda yapılacak sınav sonunda belirlenen oranda başarı sağlayan her aday takip eden diğer dersi almaya hak kazanarak bu şekilde ikinci aşama eğitimini tamamlayarak üçüncü aşama eğitimime hak kazanacaktır.
280 saatlik online eğitim sonrasında başarılı tüm adaylar yüz yüze eğitime alınacaklardır. Üçüncü ve son aşamada kursiyerler HTML5 ile Web Geliştirme, C#, Her Yönüyle sQl Server, API ve API Testi, Angular İle Web Programcılığı, Google Flutter İle Mobil Uygulama Kursu konularında eğitim alacaklardır. Diğer iki aşamada olduğu gibi her bir ders sonunda yapılacak sınav sonunda belirlenen başarıyı sağlayan her aday kursu başarıyla tamamlamış olacaktır.
Detaylı bilgi için: https://www.ahlatcivakfi.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz."

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.