İsmail Ataç: “Çıraklık okulu ile ilgili kara propaganda yapılıyor”
banner135

Alaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkındaki söylentiler hakkında bir basın açıklaması yapan Ataç, okulun kapatıldığı, öğrencilerin Çorum merkeze gidip geleceği yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu kaydetti.

İsmail Ataç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde kamuoyunu meşgul eden, Çıralık Okulunun ve bölümlerinin kapandığı, birçok öğrencinin mağdur olduğu söylenen paylaşımlar gerçeği yansıtmamakla beraber, tamamen kişisel kin ve menfaatleri doğrultusunda siyasi çıkar sağlamak amacıyla yapılmış paylaşımlardır. Daha önce kapanan Çıraklık Okulu 2021 yılında büyük uğraşlar sonucu tekrar ilçemize kazandırılmıştır. Kapandığı dönemde bütün öğrencilerimiz Çorum’a gidip geliyor ve büyük sıkıntılar çekiyorlardı. Bugün gelinen noktada okulumuzda; 80 kişiye ustalık belgesi, 68 kişiye kalfalık belgesi, 165 ustaya usta öğretici belgesi, 46 öğrenciye ise diploması verilmiştir. Şu an da toplam 23 şubeyle 169 öğrenciye eğitim vermektedir. Yalnızca fırın, kasap, aşçılık gibi bölümlerde birer, ikişer öğrenci olduğundan dolayı sınıf açılamamakta, bu öğrencilerimiz de haftanın 1 günü Çorum’a gidip gelmektedirler. Kaldı ki bu sayı bir elin parmağını geçmez.

Algı operasyonu yapacağız diye öğrencilerimizin ve velilerimizin motivasyonu dağıtılmış, -okul mu kapatıldı? -Çocuklarımız Çorum’a mı gidip gelecekler? gibi sorularla son günlerde telefonumuz sık sık çalmaya başlamıştır. Bu paylaşımlar gerçeği yansıtmamakla beraber niyet bellidir. Oluşan bilgi kirliliğini dağıtmak amacıyla ve ne bizim ne de diğer kurum ve kuruluşların adıyla daha fazla prim kazandırmamak adına bu paylaşımı yapıyoruz. Kamuoyuna duyurulur…”

Şükrü Demiray

Anahtar Kelimeler:
Alacaçıraklık Okulu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.